VIDEO Deca na bazenu Spensa ostala u mrklom mraku: Nadležni će dodati "protivpaničnu rasvetu"

Roditelji i deca koji su bili na bazenima Spensa u sredu, 25. oktobra, neprijatno su bili iznenađeni kada je nestalo struje i kada su ostali u potpunom mraku.
VIDEO Deca na bazenu Spensa ostala u mrklom mraku: Nadležni će dodati "protivpaničnu rasvetu"
Foto: 021.rs
Nestanak struje u celom objektu Spensa desio se nešto posle 18 časova i trajao je skoro sat vremena. U tom momentu su najmlađi Novosađani imali obuke plivanja na bazenima.
Kako navode roditelji, bio je mrkli mrak sve do recepcije bazena, a ni evakuacioni izlazi nisu bili svetlosno obeleženi.
"Samo zbog prisebnosti trenera iz svih školica nije došlo do nekih neželjenih situacija. Evakuacioni izlazi nisu osvetljeni, jedva smo decu po mrklom mraku izveli napolje", navodi jedan zabrinut roditelj.
 
Iz uprave Spensa navode da je istina da je objekat bazena "protivpaničnom rasvetom" pokriven samo na ulazima.
 
Dodaju da su projektom rekonstrukcije kompletnog objekta predviđeni radovi na postavljanju dizel agregata na sistemu rezervnog napajanja, a rekonstrukcijom bazena građevinski i mašinski radovi.
 
"Spens će pre početka planirane rekonstrukcije ugraditi dodatna protivpanična rasvetna tela na prostoru bazena", navode iz uprave za 021.rs.
 
Projektanti kompletne rekonstrukcije Spensa izabrani su u decembru 2021. godine, a u maju ove godine tražili su produženje roka kako bi dopunili dokumentaciju usled proširenja projektnog zadatka.
 
Kako je 021.rs ranije pisao, zbog više posla fakturisaće se i veći iznos, pa će ovaj posao nakon izmena ugovornih obaveza koštati 150 miliona dinara.
 
U obrazloženju izmena ugovora navedeno su da razlozi za produženje roka i povećanje cene dodatne usluge projektovanja usled proširenja projektnog zadatka, koje se odnosi na sport i rekreaciju u objektu, energetsku sanaciju Spensa, kao i na njegovu celokupnu konstrukciju.
 
Ranije je najavljeno da će Spens u budućnosti biti energetski saniran i moderan objekat, ali da će zadržati svoj izgled i sve funkcije koje već ima. Dobiće niz novih funkcija u vidu sportsko-reakreativnih aktivnosti za Novosađane, urediće se ugostiteljski prostor, proširiti komercijalne mogućnosti i izgraditi sadržaj poput novog bazena i klizališta na otvorenom.
  • Nemanja

    27.10.2023 21:19
    Smena
    Šta se čeka više sa smenom direktora. Jedina i Naj veća odgovornost je njegova. Zapošljava nestrucne ljude ponaša se bahato. Misli da je Spens njegova prćija. Smena pod hitno i da svi roditelji podnesu kolektivna tužba protiv direktora i odgovornog lica. Više je ne dopustiti šta se radi u tom preduzeću. To nema veze sa SNS. To je Rasimov kadar koji nam urušava Spens i Novi Sad. Smem pod hitno.
  • Vladan

    27.10.2023 20:32
    @Zloheb

    Ne lupetaj. Ne treba nikom nikakva struka da znamo da u ovakvim objektima MORA da postoji rezervno svetljenje za slučaj nestanka struje.
  • Lola

    27.10.2023 19:03
    Bravo za trenere
    Bravo za trenere!Ostalo ne komentarisati.Dete se tusira kuci,nece tamo,kaze smrdi na tusevima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti