I do tri miliona evra: Gde se u Novom Sadu prodaju najskuplje nekretnine?

Poslednjih meseci dosta se priča o visokim cenama stanova, naročito u novim kompleksima poput Beograda na vodi, na Dorćolu ili Novom Beogradu, u kojima je kupovina nekretnine postala stvar prestiža.
I do tri miliona evra: Gde se u Novom Sadu prodaju najskuplje nekretnine?
Foto: 021.rs
Ipak, rekordne cene i dalje potižu i vile u luksuznim kvartovima. Top lokacije u prestonici su uglavnom na Dedinju i Senjaku gde kuća ne može da se kupi bez minimum tri miliona evra, piše N1.
U Novom Sadu su to ulice na periferiji, u Petrovaradinu, Sremskoj Kamenici, kao i na Telepu, a kuće u gradskom jezgru se vrlo retko mogu naći u oglasima, jer se vlasnici teško odlučuju da ih prodaju.
Najskuplje kuće u Nišu su u Jeronimovoj ulici, Mačvanskoj i Josifa Pančića, kao i u Bulevaru Nemanjića, prenosi portal 4zida.rs.
 
Prema podacima sa portala, trenutno najskuplje oglašena vila od 900 kvadrata nalazi se u Ulici Miće Orlovića u Beogradu, a vlasnik za nju traži 6.000.000 evra. Luksuzna nekretnina u Diplomatskoj koloniji na Senjaku od 600 kvadrata prodaje se za 4.380.000 evra. U ponudi je i kuća od 309 kvadrata na Senjaku, za 4.000.000 evra, a po istoj ceni se prodaje i luksuzna nekretnina u Drinićkoj ulici.
 
Za vilu na Dedinju minimum tri miliona evra
 
Mirjana Todorović, direktorka jedne agencije za nekretnine, kaže da se najskuplje kuće u Beogradu prodaju u Miloja Đaka i Koste Racina na Dedinju, na Kosančićevom vencu, kao i na Vračaru.
 
"Cene kuća u ovim ulicama i naseljima variraju u zavisnosti od lokacije, kvadrature, i luksuznih sadržaja, a neretko se radi o milionskim iznosima. Za vilu na Dedinju je pre deset godina bilo potrebno izdvojiti minimum oko 1,5 miliona evra, dok se danas minimalna cena kreće od tri miliona evra. Kada su u pitanju maksimalni iznosi, nedavno je jedna luksuzna vila na Dedinju bila oglašena po ceni od pet miliona evra, a na kraju je prodata za 4,2 miliona evra", priča Todorović.
 
Ona kaže da se prosečno vreme prodaje nekretnina sa milionskim vrednostima u elitnim naseljima u Beogradu kreće od šest meseci do dve godine, u zavisnosti od njenih specifičnih karakteristika. Svaka nekretnina je priča za sebe, pa tako i luksuzne kuće i stanovi visoke vrednosti mogu biti prodati u kratkom roku.
 
"Kupci luksuznih nekretnina obično su visokoobrazovani pojedinci, biznismeni ili strani investitori. Takođe, primetno je povećano interesovanje stranih državljana za kupovinu luksuznih nekretnina u Beogradu", kaže Todorović.
 
U Novom Sadu najskuplja kuća na Telepu, a stan na Novoj Detelinari
 
Top lokacije na kojima se trenutno prodaju luksuzne kuće u Novom Sadu su Telep, Petrovaradin i Popovica, odnosno Sremska Kamenica. Vilama u ovom naselju posebno diže cenu pogled na Dunav.
 
Vila na Telepu od 1.200 kvadrata prodaje se za 3.100.000 evra, dok za 10.000 evra manje vlasnik nudi kuću u Sremskoj Kamenici. Vila od 200 kvadrata na Popovici je u ponudi za čak 2.687.800 evra. U Ulici Račkog u Petrovaradinu oglašena je kuća od 295 kvadrata za 2.120.000 evra.
I u Novom Sadu ima lokacija na kojima se cena kvadrata približava cifri od 10.000 evra. Trenutno najskuplji kvadrat je oglašen na Novoj Detelinari i vlasnik pokušava da ga proda za 8.035 evra.
 
Za više o milion evra trenutno se prodaju tri stana u glavnom gadu Vojvodine, a nalaze se na Grbavici, u Cara Dušana i na Bulevaru oslobođenja.
 
Ceo tekst čitajte OVDE.
  • Jakov

    31.10.2023 07:59
    Ovo nema ni u Bangladesu
    Ovo sto rade agencije za nekretnine u Srbiji se zove zlocinacko udruzivanje. Da ima gram normalnosti, krenulo bi hapsenje svih spekulanata koji oglasavaju tudje stanove bez ikakvog ugovora sa vlasnikom stana.
  • Realnost

    30.10.2023 09:26
    @?
    Taj sto ima milion ima i jos nekoliko miliona pride i ima i kucu u Majamiju (ili gdegod drugo) ako zatreba.. a ima i u NS, i ne brine puno o zagadjenju i te brige koje ti brines... Zagadjena je i USA uzgred, nije da se i tamo ne voze automobili bas. Ovaj clanak jeste preterivanje a istina je negde izmedju... niti je NS takva rupcaga, niti su ovi navodi o milionima objektivni.
  • /

    30.10.2023 09:10
    /
    Podbarac ns
    ta kuca je izdzala zemljotres 99-e

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

FOTO: Ovako će izgledati crkva kod Štranda

To što ni regulacioni plan nije usvojen, ni zemljište prodato Srpskoj pravoslavnoj crkvi ne sprečava krugove bliske Eparhiji bačkoj da dele fotografije projekta crkve kod okretnice Štranda.