Pajtić: Đinđićeva rečenica za Vučićevu kampanju - najveća osveta naprednjaka

Bivši predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić poručio je da je kampanja Srpske napredne stranke za naredne izbore "Srbija ne sme da stane" bila rečenica Zorana Đinđića.
Pajtić: Đinđićeva rečenica za Vučićevu kampanju - najveća osveta naprednjaka
Foto: 021.rs
Kako je naveo u autorskom tekstu za list Nova, istoimena tribina bila je organizovana povodom deset godina od ubistva nekadašnjeg premijera Srbije i predsednika Demokratske stranke. 
 
Po njegovim rečima, to je najveća osveta naprednjaka Zoranu Đinđiću, dodajući da "već 11 godina svedočimo pokušajima vladajuće partije da uzvise svog vođu poredeći njegovu 'energiju, viziju i intelekt' sa Đinđićevim".
On je naveo da "istovremeno svedočimo i podmukloj kampanji kriminalizacije Zorana Đinđića".
 
"Sitni udbaški špiclovi su nebrojen broj puta na televizijama sa nacionalnom frekvencijom usput 'nabacivali' kako je atentat na premijera, zapravo, bio mafijaški obračun. U jednom trenutku su organizovali i peticiju za oslobađanje Milorada Ulemeka Legije, koja je samo formalno bila u funkciji 'spiranja ljage sa časnog heroja i velikog patriote'", rekao je Pajtić.
Ocenio je da je potpisivanje te peticije bilo "od režima podstaknuto", a da njena funkcija nije bila "ishodovanje amnestije za Ulemeka, već legitimizovanje stava da je atentat na Zorana Đinđića bio zaslužen".
 
"Zbog svega navedenog, sprska javnost, ili bar njen obavešteni deo, zgrozila se nad idejom da SNS za svoj slogan, ni manje ni više, 'preuzme' njegovu rečenicu 'Srbija ne sme da stane'", kazao je Pajtić.
 
Prema njegovim rečima, Đinđića su "satanizovali i blatili" baš oni koji su, po dolasku na vlast, rešili da se posle njegove smrti "ogrebu" o onog ko je bio sve što oni nisu, kao i da je upravo to "odavanje počasti" ubijenom premijeru "njihova najveća osveta čoveku koji bi, da je živ, prešao na drugu stranu ulice kada ugleda nekog od njih".
  • Andrija Šrek

    30.10.2023 17:00
    ...
    E ovo stvarno prevazilazi sve granice dobrog ukusa!
    Koristiti Đinđićeve reči kao slogan za izbornu kampanju SNS je ne samo prostački, nego i užasno!
  • Zeka

    30.10.2023 15:01
    @Veverac
    "Ako je već Ružica Đinđić, udovica ubijemog prmijera, rekla da u Aleksandru Vučiću vidi Zoranovu energiju, onda je ovo sasvim opravdano i logično. Slogan i treba da koriste oni koji Srbiji žele ponosnu, a ne poltronsku budućnost."

    Vrdalama ne stvara poltronsku zemlju?! AHAHHAHAHAA!
    Crkoh od smeha!

    Ne, ne, ne, niste vi "Veverac", vi ste Tidra!

  • Platon

    30.10.2023 12:50
    Država
    Opozicija bi trebala izaći sa sloganom: " Srbija ne sme da nestane ".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti