"Tržnica" kaže da 20 godina nije povećala cene pijačarine na Kvantaškoj pijaci

Na Kvantaškoj pijaci duže od 20 godina nisu povećane cene pijačarine, kažu u JKP "Tržnica" za 021.rs. Međutim, poskupljivale su neke druge stavke.
"Tržnica" kaže da 20 godina nije povećala cene pijačarine na Kvantaškoj pijaci
Foto: 021.rs
Naime, prema zvaničnom cenovniku visina pijačarine na Kvantaškoj pijaci iznosi četiri odsto vrednosti unete robe i to nije menjano duže od 20 godina, ali druge stavke, poput zakupnine ili rezervacije, poskupljivale su tokom godina. 
 
Cene dažbina su poslednji put menjane 29. decembra 2022. godine, što se može videti u Službenom listu Novog Sada iz decembra 2022. godine.
 
Pre toga, promena cenovnika bila je i 2017. godine, što je vidljivo u Službenom listu broj 44. iz te godine.
U "Tržnici" za 021.rs navode da je u ponedeljak od 3.15 ujutru do 10.30 časova, bio otežan ulazak na Kvatašku pijacu "od strane nekolicine ljudi od kojih neki nisu mogli da se identifikuju kao zakupci, a bili su spremni da onemoguće snabdevanje građana i nesmetan rad pijace."
Tržnica kaže i da je posle 11 sati u njihovim prostorijama obavljen razgovor sa četiri zakupca sa Kvantaša o problemima koje su izneli.
 
"Vrata JKP 'Tržnica' Novi Sad otvorena su svim našim zakupcima i kada god žele i imaju potrebu mogu da dođu na sastanak sa direktorom i menadžmentom preduzeća, stoga nije bilo nikakve potrebe za ovakvim vidom protesta kao načinom da se zakaže sastanak, a da se, pri tom, onemoguće građani Novog Sada da se nesmetano i redovno snabdevaju svežim proizvodima na našim pijacama", navode u ovom preduzeću.
 
U "Tržnici" dodaju i im je, kao javnom komunalnom preduzeću, u interesu da građani imaju mogućnost da se na novosadskim pijacama snabdevaju što povoljnije, da mogu da kupe što jeftinije proizvode.
 
"Da, na primer, cene krompira ili sezonskih proizvoda budu niže za 20-30 odsto. Koliko god prodavci na Kvantaškoj pijaci spuste cene proizvoda, toliko će biti i niža cena pijačarine", kažu u ovom preduzeću.
Dodaju i da su direktor i celokupan menadžment "Tržnice" u stalnom kontaktu sa zakupcima na svim novosadskim pijacama i da se u tim kontaktima "nikad niko nije žalio na cenu pijačarine".
 
Prodavci koji su protestovali jutros rekli su da ih, do tog momenta, niko iz "Tržnice" nije zvao na razgovor. 
 
Oni su najavili da će "Tržnici" dati vremena do srede da reaguje, a ukoliko se to ne dogodi, nastaviće protest. 
  • Nedjo

    31.10.2023 10:30
    Mislim da nije lepo da sverceri i nakupci sprečavaju vrednog seljaka i proizvodjaca da ulaze u pijacu.
  • CItalac

    31.10.2023 09:46
    U ovoj tz zemlji svako gleda sebe, tako da ne mogu da imam empatiju prema tamo nekim tržnicama ili tamo nekim nakupcima. To je njihova borba a mi gledamo Pink i to me uzbuđuje.
  • Slavko

    30.10.2023 20:50
    Bune se sverceri i nakupci a ne seljak koji prodaje svoje proizvode .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti