Četvrtak pred Novosađanima: Iskoristite poslednji prijatan dan ove sedmice

Novosađani, u četvrtak vas očekuje poslednji prijatan dan ove sedmice, nakon čega će doći do zahlađenja i pljuskova.
Četvrtak pred Novosađanima: Iskoristite poslednji prijatan dan ove sedmice
Foto: 021.rs

Iskoristite ga dobro, tako što ćete prošetati ili posetiti neki od brojnih događaja koji se organizuju u našem gradu.

Dan pred nama bi bio izrazito neobičan da nema isključenja struje i radova na putevima širom grada.

Sve što vas u četvrtak čeka u glavnom gradu Vojvodine, saznaćete na našem portalu. Kad smo kod toga, da vas podsetimo da je 021.rs nominovan za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.
 
Vreme
 
Četvrtak će u Novom Sadu biti umereno oblačan, uz dosta sunčanih intervala. 
 
Duvaće slab i umeren južni i jugoistočni vetar.
 
Najniža temperatura biće 9, a najviša 22 stepena.
 
Očekivane biometeorološke prilike mogu izazvati tegobe kod osoba sa varirajućim krvnim pritiskom i respiratornim tegobama. Moguće meteoropatske reakcije su promenljivo raspoloženje i glavobolja. 
 
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Banoštora, Beočina, Rumenke i Futoga u četvrtak, 2. novembra neće imati struje.
 
U Novom Sadu je isključenje električne energije od 8 do 11 časova najavljeno za ulice Nikole  Pašića 20-38, Skerlićeva 1-31, 2-6A i M. Vidakovića 4, 5, 6.
 
Takođe, struje od 9 do 11 časova neće imati Ulica Petefi Šandora (144A-176F i 157D-169B) i Gorana Kovačića od broja 4 do broja 10.
 
Vikend naselja od izlaza iz Banoštora do raskrsnice prema Svilošu i naselje Rodoškut Klenovac ostaju bez struje od 8.30 do 13 časova.
 
U Beočinu je najavljeno isključenje za Ulicu Ise Medakovića, od 8.30 do 13 časova.
 
Ostala najavljena isključenja čitajte OVDE.
 
Autobusi GSP-a na linijama 42 i 43 od četvrtka menjaju trasu (polasci kroz Tankosićevo) zbog radova. Trasa se menja zbog izgradnje vodovoda na raskrsnici Ulice dr Janka Gombara i prolaza koji povezuje ulice dr Janka Gombara, Janka Jesenskog i Generala Štefanika u Kisaču. Kako će se odvijati gradski autobuski saobraćaj u ovom delu čitajte OVDE.
 
Podsećamo Vas da od srede, 1. novembra, autobusi na linijama 60, 61, 62 i 63, ponovo idu redovnom trasom kroz Sremske Karlovce. 
 
U Novom Sadu je u toku više radova na različitim lokacijama. Tako će do 10. novembra biti zatvoren saobraćaj u Ulici Koste Šokice.
 
Ulica Tomislava Matasića u Petrovaradinu zatvorena je za saobraćaj do 16. novembra.
 
Režim saobraćaja u delu Limana 1 je izmenjen zbog rekonstrukcije kanalizacione mreže. Saobraćaj je privremeno zabranjen u Ulici Zorana Đinđića, a izmene će važiti do 30. decembra.
 
Nakon završetka radova u desnoj kolovoznoj traci u delu Rumenačkog puta počeli su radovi u levoj traci iste deonice. Reč je o delu od kružnog toka na Bulevaru Evrope do nadvožnjaka prema Rumenki. U toku radova u levoj kolovoznoj traci, dvosmerni saobraćaj će se odvijati u desnoj traci. 
 
Privremeno je promenjen režim saobraćaja u delu Limana 2, u Ulici Boška Buhe. Za vreme radova ukidaju se 33 parking mesta i saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem. Ova izmena važi do 30. januara iduće godine.
 
Radovi se izvode ispred zgrade Fakulteta tehničkih nauka u Ulici Vladimira Perića Valtera, na zelenoj površini u Ulici Ilije Đuričića, ispred AKUD "Sonja Marinković" i na zelenoj površini ispred Mašinskog instituta FTN-a u Ulici Vladimira Perića Valtera. Izmena saobraćaja će važiti do 18. marta 2024.
 
Zbog izgradnje kanalizacije izmenjen je režim saobraćaja na saobraćajnici (prolazu) koja povezuje Ulicu Janka Jesenskog i Dr Janka Gombara u Kisaču. Izmena traje do 5. novembra.
 
Saobraćaj je zabranjen u delu Veterničke ulice na Adicama, od Ulice Marije Bursać do kanala T-803, zbog izgradnje kanalizacije. Ova izmena važiće do 6. novembra.
 
Gradi se vrelovod i priključci za objekat u produžetku Bulevara Jovana Dučića - "Knežev park". Za vreme radova u produžetku Bulevara Jovana Dučića od broja 41 do Ulice Somborska rampa ukida se parking i zabranjuje se biciklistički saobraćaj. Planirani rok za završetak radova je 24. novembar. 
 
Režim saobraćaja u Preradovićevoj ulici u Petrovaradinu, u delu kod mosta preko Rokovog potoka kod pijace, izmenjen je do 11. novembra. Saobraćaj se iz smera Novog Sada preusmerava na Ulicu Račkog, zatim kroz ulicu Vuka Isakoviča, Preradovićevu i dalje redovno ka Sremskim Karlovcima. Iz smera Sremskih Karlovaca saobraćaj se preusmerava na Krajišku ulicu, zatim na Bukovački put, u Račkog. Za teretna vozila preko osam tona predviđena je obilaznica preko Iriga, Rume i Inđije. 
 
Zbog radova je privremeno zabranjen saobraćaj u delu Ulice Dragiše Brašovana, na Limanu 2. Sanira se kanalizaciona mreža, a radovi će trajati do 18. decembra.
Gde ići?
 
Predstava "Pinokio" igra se na velikoj sceni Pozorišta mladih u 18 časova.
 
U knjižari Bulevar Books biće predstavljena knjiga Almira Alića "Sjaj i beda tranzicije". Događaj počinje u 19 časova.
 
Predstava "Dečaci Pavlove ulice" igra se na velikoj sceni Pozorišta mladih od 19h.
 
"Premijer liga" kviz održava se u London pabu od 19 časova.
 
U19 časova gost Svilare u okviru ciklusa "Novi Sad: književni ili sasvim običan grad?" biće novosadski pisac mlađe generacije Bojan Krivokapić.
 
Film "Diplomatske hronike" biće prikazan u Kulturnoj stanici Barka u 19 časova.
 
Predavanje "Povratak mudrosti" održava se u Omladinskom klubu OPENS od 19.30h.
 
Dušan Panajotović i Igor Dražević sviraće na violini i klaviru u Kulturnom centru Vojvodine od 20h.
 
Predstava "Neodustajanje" u izvođenju glumice Marije Medenice će biti izvedena na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta u 20.30 časova. Sredstva od prodatih karata biće donirana za lečenje devojčice Lenke Ljubisavljević.
 
Tradicionalni "Language club" održava se u Radio kafeu od 20.30h.
 
U Radničkoj 27 u okviru besplatnog bioskopa za Novosađane, prikazuje se film "What dreams may come" iz 1998. godine. Početak je u 21h.
  • Grejanje

    01.11.2023 21:23
    Zašto u Novom Sadu nema grejanja, barem ujutro i uveče.
    Hladan vetar duva, radijatori ledeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti