Novosadski Doček među kandidatima za Evropsku festivalsku nagradu

Novosadski Doček, kao jedinstvena umetnička proslava dve Nove godine u Evropi, ponovo je nominovan za najbolji festival u okviru 13. izdanja Evropskih festivalskih nagrada.
Novosadski Doček među kandidatima za Evropsku festivalsku nagradu
Foto: 021.rs
Kako navode iz Fondacije "Novi Sad - Evropska prestonica kulture", Doček se nalazi u kategoriji "Best Medium-Sized", a glasanje je otvoreno do 30. novembra.
 
"Već priznat kao Najbolji evropski trend brend u oblasti kulture, Doček je i jedan od najvažnijih legata projekta 'Novi Sad – Evropska prestonica kulture', koji je u proteklih šest godina obuhvatio više od 400 programa, na više od 100 lokacija u gradu i njegovoj okolini", dodali su u saopštenju.
Podsećaju da je Doček uspeo da ponudi veliki spektar izvođača i prostora, "čuvajući umetnički kvalitet i slaveći kulturnu raznolikost Novog Sada".
Na Dočeku su nastupali vrhunski muzičari iz Evrope i sveta kao što su Aleksej Tihomirov, Andreas Ottensamer, Irkutska filharmonija sa solistima, Roman Simonović, Carminho, Chrystabell, Sevdaliza, Morcheeba, Nouvelle Vague, Jimi Tenor, Kosheen, Stereo MC's, Tigran Hamasyan, Lajko Feliks, Nneka, Kinga Glik, Biesmans, Mahmut Orhan i drugi.
 
Tu su i neka od velikih imena domaće i regionalne scene: Božo Vrećo, Darko Rundek, Manjifiko, Matija Dedić, Stefan Milenković, Josipa Lisac, Damir Urban, Let 3, Elemental, Nipplepeople, Perpetuum Jazzile, Obojeni program, Repetitor i mnogi drugi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti