Obnavljaju se dve stare zgrade u centru Novog Sada

U okviru projekta obnove starih zdanja predviđena je obnova dve zgrade u Ulici Zlatne grede, u samom centru Novog Sada.
 Obnavljaju se dve stare zgrade u centru Novog Sada
Foto: 021.rs
Novac za obnovu fasada i krova objekata u Zlatne grede 7 i na uglu Milana Vidakovića i Zlatne grede 13 obezbeđen je iz budžeta pokrajine, ali se u javnoj nabavci ne navodi procenjena vrednost.

Tender za radove sprovodi Zavod za zaštitu spomenika kulture Novog Sada, a rok za dostavljanje ponuda je 4. decembar.
Posao će biti dodeljen firmi koja ponudi nižu cenu radova, dok je procenjeni rok za izvođenje radova 120 dana.
Fasade dve zgrade u Zlatne grede se rade u okviru višegodišnjeg projekta obnove objekata u gradskom jezgru, kao i podgrađu Petrovaradinske tvrđave.
 
Sredstva za ovaj projekat, koji traje sedam godina, uglavnom su izdvojena iz republičkog budžeta i pokrajinske kase, i do sada je potrošeno oko 1,5 milijardi dinara za sređivanje 150 kuća i zgrada.
 
U ovoj godini je izdvojeno nešto više od 59 miliona dinara za popravku zgrade u Dunavskoj 33, nekadašnjeg hotela "Fabri", koju vojska koristi kao Komandu grada, kao i obnovu još 12 kuća i zgrada u Pašićevoj ulici po ceni većoj od 170 miliona dinara.
 
Takođe, u maju je ugovorena obnova fasada 10 kuća u Almaškom kraju za 134,5 miliona dinara. Prethodno su, u prvoj fazi ovog projekta tokom jeseni i zime, obnovljene fasade na 14 objekata za 100 miliona dinara.
Sledeće što sledi je obnova još 30 kuća u Almaškom kraju, a u toku je projektovanje.
 
U programu za ovu godinu se navode i obnove fasada na šest zgrada na Pozorišnom trgu, kao i još desetak kuća na nekoliko lokacija, međutim, nije poznato da li će ti radovi biti ugovoreni do kraja 2023.
 
Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.
  • Podbarac ns

    11.11.2023 00:11
    Zabrana za NS gas
    Dokle vise zabrane za ns gas hocemo nocu da imamo tople kuce a ne kad je najpotrebnije nemamo tople radijatore.Ove nase kuce su tolkood vlage i lose kanalizacije podlila nam je temelje svaka cigla se raspada,dozvolite da delove kuca prezidamo jer temelji su nam podkopani od te vode kanalizacija nikad nije i toplana pucale cevi kuce samo sto stoje pogledajte kolko ima pukotina skeganja ta u ZG 13 i u 7 sve su popucale samo sto cete ih prekreciti a vlagu koja je ostetila kucu niko ne moze zameniti jer tu je svaka cigla u raspadu.Dajte nam Gas da se ispomognemo jer nemoguce je ziveti kad nemamo vise ogrev vec je toplana koja uporno pusta grejanje kad je ipod 12c,pustite da gas prodje to nam je spas.
  • Bumbar

    09.11.2023 18:00
    B
    Sve je to lepo i krasno a za Bukovac ne možete da dozvolite više autobusa i dalje smo zadnja rupa na svirall!
  • /

    09.11.2023 08:42
    A kada će renovirati ambulantu u Njegoševoj ulici

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti