Novosađanka sa Podbare prozvala nadležne: Najavili pešački prelaz, od njega ništa

Novosađanka sa Podbare prozvala je nadležne službe jer, uprkos najavi da će na kritičnoj tački u ovom delu Novog Sada biti postavljen pešački prelaz, to nije učinjeno.
Novosađanka sa Podbare prozvala nadležne: Najavili pešački prelaz, od njega ništa
Foto: 021.rs
Ona je svoju predstavku ponovila pred članovima Komisije za predstavke i predloge na današnjem prijemu građana u Skupštini grada. Ovakvi prijemi održavaju se svake prve srede u mesecu.
 
Na sednici je, osim primedbe ove građanke, razmatrano još nekoliko usmenih i pisanih predstavki građana koji ukazuju na probleme u svojim sredinama.
Sugrađanin iz Ulice Branka Ćopića zamolio je da se razmotri postavljanje ležećeg policajca u toj ulici, kako je precizirao, na potezu "od mostića do marketa Šestica, najbolje u delu oko Ulice Mihajla Lalića". Prema njegovim rečima, protok saobraćaja je u prethodne tri godine višestruko veći zbog velike gradnje u Adicama, prevashodno u Ulici Desanke Maksimović, a vozi se neretko i po 80- 100km/h. 
 
Na tom delu je već bilo više udesa, a nebezbednost povećava i nepostojanje trotoara sa parne strane, kao i nepostojanje pešačkih prelaza.
 
Pomenuta sugrađanka sa Podbare iz Ulice Filipa Višnjića obratila se Komisiji po drugi put jer, kako je navela, na njenu predstavku u kojoj je ukazala na problem nepostojanja pešačkog prelaza između Ulice Marka Miljanova i Trga Save Vukosavljeva, u avgustu je odgovoreno da je zahtev osnovan i da će prelaz uskoro biti obeležen.
Kako navodi, to još nije učinjeno. Osim toga, ukazala je da između broja 15 i 17 u Ulici Filipa Višnjića ne postoji trotoar, jer je uništen, pa su građani primorani da pretrčavaju na drugu stranu jer se tamo nalazi prodavnica, ali i kontejneri, a saobraćaj je veoma frekventan pa je prelazak rizičan i nesiguran. 
 
Ujedno je tu i poslednja stanica autobusa na liniji broj 6, navodi ova sugrađanka.
 
Na prethodno podnetu predstavku stanovnika Petrovaradina, sa primedbom na odvođenje atmosferskih voda u Ulici Račkog kod kućnog broja 69, iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije obavestili su da će iz Stručne službe izaći na teren.

One će, kako je saopšteno iz Skupštine grada, sagledati obim i vrstu radova koje je potrebno izvesti i razmotriti "mogućnost pristupanju aktivnostima u cilju rešavanja problema odvođenja atmosferskih voda sa predmetnog lokaliteta, a u skladu sa prioritetima, raspoloživim sredstvima i kapacitetima izvođača radova".

Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.

 

  • Lili

    09.11.2023 14:16
    N.N
    Na Novom naselju su ukinuli pešački prelaz koji vodi do dečijeg igrališta. Smetalo je vozačima što moraju da stanu i propuste pešake, pošto je to tranzitni put, iako je usred naseljenog mesta. Šta reći. Iako sam vozač, smatram da je bezbedno prelaženje pešaka na obeleženim prelazima bitnije od teretnog i putnučkog saobraćaja.
  • zeleno

    09.11.2023 09:50
    nikad više milicije nema nego kod stadiona, godinama nikom nesmeta, da od stadiona do ambulnte , nema pešačkog prelaza, tu su u stadionu otvorili tri prodavnice brze hrane.....parkiraju se automobili ispred prodavnice, tu je i taksi stajalište.................i prečica od Bulevara i automobili jure..........ne može se preći lako ulica.................nikad automobili neće da se zaustave......nije raskrnica........da nema parkiranih vozila lakše bi se prešla ulica.....ovako se nevidi zavirujemo preko kola da bi prešli ulicu. Najtužnije od svega je dok neko ne nastrada neće biti pešačkog, posle će u roku od 10 dana staviti.
  • Podbara

    08.11.2023 23:57
    Ns
    A od obećanja da asfaltirate parking ispred venizelosove 16 do 18 ništa..opet imamo jezero kad padne kiša..obećanje ludom radovanje..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti