Novosadska agencija Homepage otvorila prvi muzej digitalnih trendova

Da li se sećate svojih početaka na društvenim mrežama?
Novosadska agencija Homepage otvorila prvi muzej digitalnih trendova
Foto: 021.rs

Na primer, emotivni statusi na Facebooku, deljenje pesmama uz #posvećeno ili prvi selfiji sa intenzivnim filterima i lažnim brkovima?

Pored ovih, istini za volju - krindž momenata, bilo je i onih lepih, pa i viralnih, koji su oblikovali komunikaciju u onlajn, ali i oflajn svetu.

Pa tako danas često volimo da kažemo "Prelepo, ali i ružno", "Nisam videla i ne mogu da komentarišem" i "Svaki petak izuzetak".

Neki trendovi se nisu dugo zadržali, ali su ipak obeležili jednu digitalnu epohu. Kako bi ih sačuvala od zaborava, agencija Homepage otvorila je prvi Muzej digitalnih trendova.

Homepageri su u svetu digitala više od decenije, ili kako oni vole da kažu: "Tu smo još od Poke opcije".
 
Milka Negrović, izvršna direktorka agencije, kaže da je ideja za pokretanje Muzeja došla prirodno.

"Tokom ovih 11 agencijskih godina, ispratili smo sve trendove, rasli zajedno sa digitalom i kroz nebrojene kampanje koje smo realizovali sa klijentima. Ideja za muzej došla je kada smo spontano počeli da se prisećamo raznih internet momenata koji su nas uveseljavali. Najzabavnije je bilo pretraživanje naših ličnih profila i prvih statusa. Salve smeha, uz solidnu količinu blama, ali i lepih sećanja i emocija, definitivno su osećaj koji smo želeli da podelimo sa publikom. Zato i vas pozivamo da pretražite svoje profile i predložite nove eksponate i momente koji su obeležili ovu divnu digitalnu epohu".

Muzej je, naravno, online. Eksponati su organizovani u tri tematske celine i svaki je propraćen šaljivim, ali adekvatnim opisom.

Šetnja kroz muzej podsetiće vas na razne opcije koje su bile u trendu - bezbroj zahteva za igrice, "bockanje" na Fejsbuku, "Ko ti gleda profil" aplikaciju…

Odmah po otvaranju muzeja, usledile su pozitivne reakcije posetilaca. Tako sada "Sam svoj gazda" čeka mesto u muzeju, rame uz rame sa "Jako sam žalosna" i ostalim predlozima pristiglim od publike.

Inicijalna postavka će se periodično dopunjavati, a kako "digital nikad ne spava" muzej je otvoren 24/7 i možete ga posetiti OVDE već sada.

Uživajte, dobro se zabavite i šaljite nam svoje predloge eksponata.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti