"Čistoća" apelovala na Novosađane: Ne bacajte šut i drugi građevinski otpad u kante

Usled sve učestalije pojave da se u kante za komunalni otpad u domaćinstvima odlaže šut, zemlja i drugi građevinski otpad, "Čistoća" je apelovala na Novosađane da navedeni otpad ne bacaju u kante.
"Čistoća" apelovala na Novosađane: Ne bacajte šut i drugi građevinski otpad u kante
Foto: 021.rs
"Pored toga što oštete svoje kante, opasnosti izlažu i naše radnike i imovinu te stoga apelujemo na sugrađane da se uzdrže od ovakvog odlaganja nepripadajućeg otpada. Kante i kontejneri su posude u koje se, isključivo, odlaže komunalni (kućni) otpad iz domaćinstva", ističu u Čistoći.
Dodaju da se sa početkom grejanja pojavljuju i veće količine pepela.
"Pepeo treba, nakon provere da ne postoji mogućnost zapaljenja, spakovati u džak i ostaviti pored kante za komunalni otpad", kažu u "Čistoći".
  • nada

    13.11.2023 11:03
    nada
    Ako volimo svoju Zemlju i ponasamo se domaćinski mogli bi biti kontejneri jedni za organski otpad, a drugi za otpad koji se može reciklirati, to nije veliko ulaganje, a dugoročno se vrati višestruko i građani bi se vremenom navikli da ih pravilno koriste. Plastične flaše bi trebali otkupljivati kao što ih u Nemačkoj otkupljuju i plaćaju svaku 25 centi te ih skupljaju svi građani čak i vrlo bogati.
    Čuvajmo svoje, niko nam neće ništa niti dati niti naše sačuvati. Hvala!
  • @mr.M

    13.11.2023 10:58
    Stabla ne nose radnici jkp Cistoca već gradsko zelenilo. A sto se baštenskog tiče,radnici odnose sve sto je u snopovima. Problem je sto gradjani naprave gomile od par kubika,to radnici neće nositi. U tom slučaju moraju uzeti kontejner i sami ga napuniti. Zaista je nekulturno od pojedinaca šta naprave ispred svojih kuca. Radnici sve sto vide da je mimo propisa,slikaju i šalju poslovodjama.
  • Grki

    13.11.2023 08:08
    Zar nemaju one poksovce i one preletače sa fakultetima da to razvrstaju??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti