Đurić obišao rekonstruisani pod: Boriću se za obnovu Spensa kao što je to činio Vučević

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta obišli su Malu salu Spensa, u kojoj je rekonstruisan pod.
Đurić obišao rekonstruisani pod: Boriću se za obnovu Spensa kao što je to činio Vučević
Foto: Grad Novi Sad
To je jedan od devet projekata obnove sportske infrastrukture u Novom Sadu koje finansira Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, saopšteno je iz gradske uprave. 
 
Kako navode, postavljena je nova podloga na 1.400 m2, po FIBA standardima, radovi su trajali oko mesec dana, a plaćeni su 28,5 miliona dinara.
"Radovi koje smo danas imali priliku da obiđemo, predstavljaju tek početak ulaganja u Spens. U toku su završne aktivnosti na izradi Idejnog projekta rekonstrukcije ovog simbola našeg grada, na kom radi Fakultet tehničkih nauka. Nakon toga sledi javni poziv za izbor izvođača za nastavak projektovanja i izvođenje radova, a projektovana vrednost je preko 150 miliona evra", rekao je gradonačelnik Đurić. 
On je dodao da će, imajući u vidu vrednost tog projekta, "razgovarati i sa Republikom i boriti se i lobirati da se pomogne u realizaciji tog projekta, baš kako je to činio i prethodni gradonačelnik Miloš Vučević koji je i utvrdio ideju o rekonstrukciji ovog novosadskog simbola, bez obrzira na sve izazove koji su vezani za kompleksnost, obim i veliku vrednost radova".
 
Nakon Spensa, Đurić i Basta posetili su i OŠ "Kosta Trifković" u kojoj su okončani radovi na sanaciji sportskih terena u školskom dvorištu, kao i OŠ "22. avgust" u Bukovcu gde je saniran teren u okviru škole. 
 
Basta je najavio da će FK "Novi Sad" dobiti nov veštački teren, kao i da će projekat rekonstrukcije terena Srednje mašinske škole biti završen u saradnji sa Gradom.
  • A kad

    14.11.2023 17:13
    Će
    Novi Sad da ima ledenu dvoranu tokom cele godine? Svaki manji grad u regionu ima, a Novi Sad samo preko zime. Sramota.
  • Katon

    14.11.2023 11:48
    Srusiti spens
    Ceterum censeo Carthaginem esse delendam!
    Da se ja pitam ja bih to srusio ili prodao. Potpuno zastareo objekat na koji trosimo mnogo sredstava.
  • Eva

    14.11.2023 11:38
    Po jednu ovcu da vodi zalutala bi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti