Otvoren most preko Rokovog potoka u Petrovaradinu: Saobraćaj kroz Preradovićevu napokon uspostavljen

Most preko Rokovog potoka u Petrovaradinu pušten je u saobraćaj u toku dana.
Na rekonstrukciji ovog mosta i rehabilitaciji puta radilo se od 11. septembra, za šta je izdvojeno više od 27 miliona dinara.
 
Radove je izvodila grupa ponuđača "Srbijaput" i "Srbijaput logistika i izgradnja", a ugovor sa ovim firmama je potpisan još u julu 2022. godine.
Kako su tada rekli za 021.rs, sa radovima se više od godinu dana kasnije započinje zbog radova na više putnih pravaca u Novom Sadu koje je radilo ovo preduzeće.
 
Kako je pisalo u konkursnoj dokumentaciji, određeni delovi ovog mosta kod pijace u Petrovaradinu su dotrajali i cela konstrukcija je u lošem stanju.
Procenjeno je da je neophodno zameniti trećinu čelične konstrukcije mosta, a trećina je trebalo da se sanira. Izvođači su morali da obnove i asfalt, pešačke staze i ivičnjake, ograde i vertikalnu i horizontalnu signalizaciju.
 
Prva faza radova bila je predviđena kao priprema montažnih glavnih nosača koja se izvodila u pogonu izvođača, a druga faza bila je rušenje postojećeg gornjeg stroja mosta, montaža glavnih nosača, betoniranje kolovoza i završni radovi.
 
S obzirom na to da je put kroz Preradovićevu ulicu bio zatvoren više od dva meseca, saobraćaj se odvijao alternativnim pravcima.
  • Mad Max

    16.11.2023 23:11
    Mad
    Sve inžinjer do inžinjera komentare lepi. Što neko nije pitao te ljude kako im je dok to rade i zašto je važan most,to svi zaborave za 3 dana,svi će prelaziti preko njega i setiti se neće ko je radio,kako se radilo,već samo je bitno da se popljuje nešto,šta god da je , inžinjeri dragi.
  • Srbijavoz

    15.11.2023 10:46
    Rokostifrejdijev most.
  • ja znam za šta nisam

    15.11.2023 08:47
    Proceni sebe pre posla
    kad vidim vijadukte ozebem kad pomislim šta bi bilo samo 1 stub da se sruši.
    I metro kod nas ne mogu da zamislim kad mu se radi jedna šina tako dugooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
    kako saobraća ...........
    jeste da je bolje ikako nego nikako ali jednostavno mi za neke stvari nismo ekonomskii ne treba to komplikovano ni da gradimo.
    Sledeća misao je ... Možda to nije za nas... uh još gore

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti