Šta očekuju pokrajinski poslanici: Prljava kampanja, krivične prijave, nepoštovanje Vojvodine

Skupština Vojvodine je raspuštena zbog održavanja vanrednih pokrajinskih izbora. Svoje poslednje poruke u ovom sazivu poslali su predstavnici pojedinih poslaničkih grupa.
Šta očekuju pokrajinski poslanici: Prljava kampanja, krivične prijave, nepoštovanje Vojvodine
Foto: 021.rs
Izbori će se održati 17. decembra.
 
Kako je rekao Goran Ivančević, predsednik poslaničke grupe koalicije NADA, koju čini Novi DSS i POKS, očekuje se prljava kampanja i za pokrajinske izbore budući da se ista već vodi na drugim nivoima koje očekuju izbori.

On je stava da je vladajuća koalicija mogla da smisli daleko kreativnije rešenje da obrazloži potrebu da se pokrajinski izbori održe svega nekoliko meseci pre redovnog termina, odnosno zajedno sa republičkim.
"Mi smo za održavanje izbora i s tim nemamo problem, prvi smo i tražili izbore na svim nivoima, čak i predsedničke. Imamo problem sa zakonskim pitanjima koji su već aktuelni. Već prilikom prikupljanja izjava birača u brojnim opštinama i gradovima imali smo problem sa javnim beležnicima, odnosno predstavnicima opštinskih gradskih uprava, imali smo opstrukciju. Ne možemo ništa drugo da učinimo osim da se držimo onoga što je propisao krivični zakonik i da podnosimo krivične prijave, što smo već počeli i činićemo i dalje. Već imamo najave da će svi javni beležnici i u Pokrajini, kao i na drugim nivoima, prvo morati da završe taj posao kod vladajuće stranke, pa i kod svih njihovih koalicionih partnera", rekao je Ivančević.
 
 
Dodao je da se politička i celokupna javnost već susreće sa ozbiljnim kršenjima zakona.
 
"Mogu zamisliti šta će se dešavati tokom ove kampanje koju je vlast odlučila da traje najkraće moguće, 30 dana kad je reč o pokrajinskim izborima", naveo je on.
Izbore neće podržati koalicija Vojvođanski front, rekao je Aleksandar Odžić. Kaže da je nedopustivo i nezabeleženo u novijoj istoriji političkog života u Vojvodini da se skupština sama raspušta.
 
"Kao Vojvođani, mi to sebi ne možemo da dozvolimo i nikada nećemo glasati za raspuštanje. Pogotovo u situaciji u kojoj se nalazimo i govorimo o mnogobrojnim problemima u društvu, ne samo u Vojvodini, ali nedopustivo je ponovo podvlačenje pokrajinskih izbora pod republičke izbore. Nama ostaje 30 dana za kampanju - to je sve, kako vlast kaže, u skladu sa zakonom, uspeli su da usvoje izmene statuta po kojima može ovakva odluka da se donese i to je njihova politička odluka iz Beograda", smatra Odžić.
 
 
Dodaje da se Vojvođani nikada nisu bojali izbora, te da su im, za razliku od vlasti i većine opozicije, pokrajinski izbori zapravo najbitniji i na njima će biti fokus.
 
"Nikada nažalost nisu u političkom životu Vojvodine doživeli neku normalno izbora, odvojenost od lokalnih i republičkih izbora, kako je slučaj u svim demokratskim državama. Kod nas nije tako jer imamo duboko centralizovanu vlast i odnos prema Vojvodini im je zanemarujući", zaključak je Odžića.
 
Na izbore u Pokrajini izlaze u radikali. Prema rečima Đurađa Jakšića, SRS već sutra kreće u prikupljanje potpisa za izbornu listu, a izlazi se samostalno.
 
 
"Utisak je da su četiri poslanika Srpske radikalne stranke u poslednje tri i po godine bili jedina istinska opozicija i jedina kontrola naprednjačkog pokrajinskog režima. Ubeđen sam da smo uspeli da opravdamo poverenje građana koji su glasali na pokrajinskom nivou za listu 'dr Vojislav Šešelj', a mi smo uvereni da ćemo na izborima 17. decemrba u najmanjoj meri duplirati broj glasova i poslanika u pokrajinskom parlamentu", navodi Jakšić.
Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.
  • Ђока кувар

    16.11.2023 14:11
    Пре доста година се окупљаше после скупштине у Ресторану 10 ,било их из свих партија за једним асталом,направише огроман рачун,када дође време да се плати каже коловођа : Знаш ти ко сам ја окрену број телефона и после 24 часа шефица ресторана поста конобарица а рачун гратис,надођем ти
  • Конобар

    16.11.2023 13:05
    Ево их у ресторану Kalem by Zak код подходника на дебати шта ко коме каза

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.