Radnici Pošte Srbije pozivaju premijerku na sastanak u Novi Sad

Predstavnici radnika "Pošta Srbije" koji su u obustavi rada danas su elektronskom poštom uputili poziv premijerki Srbije Ani Brnabić za sastanak.
Radnici Pošte Srbije pozivaju premijerku na sastanak u Novi Sad
Foto: 021.rs
Kako navode, sastanak je planiran u nedelju, 19. novembra, u 11 časova u Novom Sadu.
 
To je objavio sindikat Sloga.
Radnici su u obustavi rada od 24. oktobra.
 
"Naše lako ostvarljive i nadasve skromne zahteve, koji su dostavljeni u pisanoj formi i u Takovsku 2, Kabinetu direktora i u Nemanjinu 11, predsednici Vlade, do sada, pretpostavljamo, znate napamet, stoga vas, u prijateljskom tonu i iz najbolje namere a u cilju skorog rešavanja mnogobrojnih problema koje imaju radnici Pošte već godinama unazad, pozivamo da u nedelju, 19. novembra tekuće godine u 11 časova pre podne, u prostorijama PLC Novi Sad, prisutvujete sastanku sa predstavnicima radnika Pošte, u cilju pronalaženja prihvatljivog rešenja za sve zainteresovane strane i nastavka nesmetanog procesa rada", naveli su u pozivu premijerki.
Kako dodaju, sastanku će indirektno, prisustvovati svi zainteresovani zaposleni, koji će ishod sastanka propratiti sa platoa ispred PLC Novi Sad uz neizostavno prisustvo predstavnika medija.
 
"Apelujemo na vas da shvatite ozbiljnost situacije u kojoj se trenutno nalazi naše preduzeće i da, shodno tome, preduzmete sve što je u vašoj moći kako bi se radnicima pošte pokazalo i dokazalo da država, ipak, brine za svoje građane, koji žive i rade u izuzetno nepovoljnim uslovima", navode u sindikatu.
 
Podsetimo, štrajk zaposlenih u Pošti zbog malih plata traje već danima.
 
Pošta je juče saopštila da poštanski centri u Beogradu i Novom Sadu funkcionišu i da će rad nastaviti i tokom vikenda, u tri smene, kao i da se normalizacija poštanskog saobraćaja u čitavoj Srbiji može očekivati početkom naredne nedelje. Međutim, radnici to negiraju.
Deo poštara, međutim, ne odustaje od prvobitnih zahteva i nastavlja sa obustavom rada, i poručuje da ni D-Ekspres, niti bilo koja druga privatna kompanija nemaju veze sa njihovim štrajkom.
 
Preksinoć je upala Služba za suzbijanje kriminala Uprave kriminalističke policije. Policija je u zgradi bila oko pet sati i navodno nije imala sudski nalog.
  • Kiza

    19.11.2023 07:04
    No comments
    wolf 30
    Neka inženjeri izađu na tržište rada i neka rade za 3000 eura platu, niko im ne brani, ali da li svi inženjeri mogu izaći na tržište rada? Svaki poštar i dostavljač u pošti na tržištu rada može naći bolje plaćeni posao. U tome je njihova snaga.
    Inače, potrošačka korpa za tročlanu porodicu u Novom Sadu je 104000 dinara.

  • Poštar Guta

    19.11.2023 03:18
    Čitam komentare i ne verujem. Kakvih crnih 75.000?Ako usvoje sve naše zahteve i dalje će nam plata biti ispod 65.000. A vi inženjeri kažete imate 75.000 ćutite i radite... Pa što ćutite? Ako ćutite ne trebaju ni toliko da vam daju. Ako vi visoko obrazovani nemate znanja i ono drugo da se izborite mi to za vas sigurno ne možemo.
  • ruk

    18.11.2023 23:21
    znanje i manje
    pa sramota je da inzinjer ima platu 75000 a ne postari i ti inzijeri da valjaju odavno bi radili preko za 4000 evra..nedajte se postari realno je da imate 80 hiljada posto je u srbiji tako kazu na tv 900 evra samo nepoznajem takve ) a da su prosecni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti