Milioni za nova dečija igrališta na Adicama, Sajlovu i Petrovaradinu

Gradnja novih dečijih igrališta na Adicama, Sajlovu i u Petrovaradinu koštaće više od 22,7 miliona dinara.
Milioni za nova dečija igrališta na Adicama, Sajlovu i Petrovaradinu
Foto: 021.rs
Ovo je cena koju je Uprava za građevinsko zemljište i investicija dobila na tenderu, a posao je dodeljen firmama "Eco-pro" iz Gajdobre i "Mil-gradnja-1991" iz Beočina, koje su se jedine i javile.
Reč je o totalnoj rekonstrukciji dva postojeća, ali devastirana igrališta - jednog na uglu Dragomira Bojanića Gidre i Donjeg Sajlova, a drugog na uglu Branka Ćopića i Mladena Stojanovića na Adicama.
Novo igralište će se graditi u produžetku ulice Branislava Bukurova u Petrovaradinu.
 
Planirano je da se na igralištima postave tobogani, njihalice, ljuljaške, klackalice i piramide, kao i klupe, korpe i ograda.
 
Na sva tri igrališta podloga će biti od tartan ploče.
 
Prema ugovoru, rok za gradnju novih dečijih igrališta je 90 dana, odnosno treba očekivati da budu gotovi do proleća. 
  • Marija

    20.11.2023 18:53
    Telep
    Na Juznom Telepu toliko fali igralista za decu, da je to za plakati.
  • Komšinica

    20.11.2023 17:15
    Centar
    Ima li neko prigodno mesto( a ima) za jedno pristojno dečije igralište u centru. Nekad je to bio Trifkovićev trg,a sada samo ono malo u Dunavskom parku. Ima dva parka za istrčavanje pasa( ugao Temerinske i Kisačke. Sledeći je kod Muzeja Vojvodine. Za klince ???
  • Mirjana

    20.11.2023 17:00
    Dokle
    Sve je to lepo..ali sta vredi kada nema ko da ih cuva.Ja gledam decu otprilike 3,4 razred kidaju one dascice samo tako.Na klisi pokidase sve ako im se obratis on sve ponavlja stonsi im rekao.A i kante unistise kojekakvi prodavci kupusa.Niko tome da stane na put.Trebala bi mesna zajednica nesto da preduzme..konkretno klisa ali...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.