Uginuo Bak, pas koga su Novosađani svakodnevno viđali u centru: Tihi div, koji je mamio osmehe

Udruženje za zaštitu životinja Spans objavilo je da je uginuo pas Bak, koga su Novosađani mogli da sretnu u centru grada.

Svakodnevno su ga viđali pored Norka, SNP-a i u okolini.

"U našem gradu postoji jedan skriveni svet, to je svet životinja. One žive sa nama, ali su mnogima nevidljive, prepuštene sudbini i ljudima koji žele da ih vide", navode iz Spansa.
"Jedan pas, Bak, je bio vladar tog sveta. Verovatno naš najpoznatiji i najvoljeniji četvoronožni sugrađanin. Iako vlasnički, sticajem okolnosti gradom je krstario sam. Imao je svoj komšiluk, omiljena mesta i omiljene ljude. Miran, tih i povučeni div, koji je mamio osmehe i grejao nam srca", kažu u ovom udruženju. 
 
Dodaju da ovaj grad nikada neće biti isti bez njega.
 
 
"Svi oni koji su otišli, a koje smo sretali, voleli i makar jednom pomazili ostavili su trag u nama i učinil nas boljim ljudima", navode iz Spansa.
  • Miki

    24.11.2023 10:08
    Deda moj
    Deda fališ mi mnogo.Nisam ni znao da smo se češkali i hranili zadnji put pre par dana.Duša mi je prazna.Srešćemo se negde tamo dobri džine.
  • Mima

    23.11.2023 17:19
    Video sve
    Divna zivotinja. Pitoma i mirna. Da je znao da govori imao bi sigurno puno toga da Kaze o nama jer nas je posmatrao svaki dan
  • Arkadije

    23.11.2023 15:03
    Spomen na Baka
    Jedna ulica u Novom Sadu mora da dobije naziv po Baku, i to ne neka periferna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti