VIDEO: Završena blokada Temerinskog mosta, kao i nova vožnja u kružnom toku

Paori koji deveti dan protestuju u Novom Sadu, oko podne su traktorima blokirali Temerinski most preko kanala DTD. Blokada je završena oko 15 časova i saobraćaj se redovno odvija.
VIDEO: Završena blokada Temerinskog mosta, kao i nova vožnja u kružnom toku
Foto: 021.rs
Poljoprivrednici su se potom na pola sata ponovo vozili u kružnom toku, kao jutros, što je završeno u 16.15.
 
Ova blokada prvobitno je bila najavljena za 10 časova, ali su umesto toga nešto manje od sat vremena sporo vozili u krug u kružnom toku kod Rafinerije.
Kako su rekli za 021, ujedno je nastavljena i blokada Rafinerije.
 
 
Kako su i najavili, Temerinski most je bio blokiran do 15 časova.
 
 
Poljoprivrednici i Vlada Srbije su se delimično dogovorili, a novi sastanak je zakazan za nedelju u Kisaču. 
 
Predstavnici poljoprivrednika su naveli da će nakon razgovora sa premijerkom Anom Brnabić i njenim saradnicima otići do punktova i kolegama saopštiti šta im je ponuđeno kako bi se videlo da li je dogovor postignut.
 
Najavili su da će se traktori povući sa blokada, ali će i dalje stajati pored puteva i čekati do sastanka za nekoliko dana.
 
Predsednik Inicijative Goran Filipović kaže da su za subvencije, što je zahtev od 35.000 dinara (tj. 300 evra) po hektaru, dobili ponudu od 18.000 dinara direktno, dok bi se ostalih 17.000 dinara opravdavalo kroz račune za seme, đubrivo, hemiju i drugo.
 
On je pojasnio da će sačekati da vide šta će Ministarstvo poljoprivrede konačno ponuditi u nedelju na sastanku, ali da je ovo za sada prihvatljivo i da će to preneti kolegama na blokadama.
  • Nana

    22.11.2023 11:39
    Istom merom
    Na prolece blokirati autima prilaze njivama!!!!!Sta hoce vise malo im je beneficija,otpisa dugovanja,repeograma dugova, povoljnih kredita,najnize osnovice za pio....Prestanite maltretirati narod!!!
  • Av

    21.11.2023 15:54
    Av
    Opet će ih brat Brnaba zavrnuti
  • Dejan

    21.11.2023 14:45
    Posao
    Niko ne primecuje da je ovo priprema pred izbore, nisu se paori okupili u Valjevu,Arilju,Leskovcu !!! Po naredjenju na neki most a kaobi uvek su na pogresnoj adresi !!! Onda ce narod iz besa da glasa protiv sns,pa bgd da kaznjava NS i imacemo divan zivot ( nestanaj vode leti,pauk nosi auta, neodnose smece, pošćari strajkuju....) Da je srblje pametno glasali bi za neku madjarsku stranku,oni bi napravili cistac u NS, dodini investitori i čaušad bi u rikverc hitali kuci !!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti