Novosađani sa liste Ruske stranke: Mahom studenti i diplomci, ima i veza sa SNS

Ruska stranka učestvuje na pokrajinskim izborima sa svojim kandidatima za poslanike Skupštine Vojvodine. Među 71 kandidatom nalazi se 13 Novosađana.
Izborna lista nazvana je "Ruska stranka - Srbi i Rusi braća zauvek".
 
Listu nosi i prvo mesto zauzima Ljubica Bertović, master psihološkinja iz Subotice.
Ona je rođena 1987. godine, pomoćnica je direktora u "Parku Palić", gde radi od 2017. godine.
 
Takođe je direktorka "Poslovnog inkubatora" u Subotici i članica upravnog odbora Fonda Klaster zdravstvenog turizma Vojvodine.
Prema pisanju pojedinih medija, predstavnica je subotičkog ogranka Fondacije "Svetozar Miletić", koju je u Novom Sadu osnovao sadašnji državni sekretar Nemanja Starović.
 
Da nema nikakvu konekciju sa Ruskom strankom, ali ima sa vladajućom partijom pokazuje podatak da je 2019. godine bila članica Saveta Mesne zajednice "Dudova šuma" ispred koalicije SNS-SVM.
 
Kad je reč o Novosađanima, nema viđenijih imena i mahom su na listi studenti ili sveži diplomci.
 
Na četvrtom mestu je diplomirana socijalna radnica Ivana Macak, koja je do diplomiranja jula ove godine bila predsednica Studentskog parlamenta na Filozofskog fakultetu. Na sedmom mestu je diplomirani pravnik iz Novog Sada Boris Hajdu, a na 20. mestu je profesorka tehničkog i informatike Sanja Lazić.
 
Tu su i studentkinja Teodora Glavinić, inženjer saobraćaja Miloš Jerković, strukovna ekonomistkinja Bojana Zagorac i još nekoliko javnosti nepoznatih imena. 
 
Izborna lista Ruske stranke bila je četvrta koju je proglasila Pokrajinska izborna komisija. Ovlašćeno lice je u ime Ruske stranke 18. novembra podnelo urednu listu i tražila da bude manjinska lista, što je i usvojeno.
Inače, u Beogradu su se pojavile sumnje u validnost potpisa podrške ovoj izbornoj listi nakon što je predata Gradskoj izbornoj komisiji.

Članovi izborne komisije u Beogradu primetili su da su potpisi podrške kao pisani istom rukom, prepoznavali su prijatelje za koje nisu verovali da podržavaju tu opciju, a o tome je detaljnije pisao Radio Slobodna Evropa.
 
Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.
  • Александр

    22.11.2023 18:34
    Има ту Русофилс
    То није странка само Руса већ и Русофила. А Константин Самофолов Рус код Ђиласа вам не смета? Раније био потпредседник код Тадића и залаже се за НАТО!
  • Marko

    22.11.2023 12:43
    Ima toga još
    @Dejan, nisu nabrojali fondaciju Kapetan Dragan, avantura park u Zoo vrtu Palić koju je postavila na ime verenika, privatna firma Eko Fenix...
  • Hahaha

    22.11.2023 10:19
    Kooooo
    Toj ženi veruje ? Ni R od Rusa. Podvala kao i ostali fićfirići.Trebaju im parice , kakva Rusija ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti