Radnici pošte u Novom Sadu se vraćaju na posao: Upozorili šta će biti ako se ne ispune obećanja

Oko 50 radnika "Pošte Srbije" u Novom Sadu, koji su štrajkovali, odlučilo je da prekine obustavu rada i nastavi sa radom od četvrtka, 23. novembra.
Radnici pošte u Novom Sadu se vraćaju na posao: Upozorili šta će biti ako se ne ispune obećanja
Foto: 021.rs
To su saopštili Udruženi sindikati Srbije "Sloga".
"Ova odluka prati uslov stroge provere ispunjenja tačaka sporazuma potpisanog između Vlade Srbije i reprezentativnih sindikata, koji nisu bili organizatori obustave. Radnici su naglasili da će, ukoliko se obaveze iz sporazuma ne ispune do 1. decembra ili ukoliko dođe do bilo kakve odmazde prema onima koji su do sada učestvovali u obustavi rada, ponovo prekinuti rad i ovoga puta izaći na ulice", kažu u Slozi.
Obustava rada počela je 24. oktobra sa zahtevima za povećanje broja radnika, povećanje plata za najmanje 30 odsto, prekida diskriminacije zaposlenih, i zvanične garancije od Vlade Srbije za ispunjenje ovih zahteva.
 
Vlada Srbije je 15. novembra potpisala sporazum sa reprezentativnim sindikatima, dogovorivši isplatu jednokratne pomoći svim radnicima, izuzev rukovodstvu, do 25. novembra, i obećavši povećanje plata od 10 odsto od 1. novembra ove godine, s dodatnim povećanjem od 1. januara 2024. 
  • bora

    23.11.2023 13:47
    gde su ?
    Evo 23 novembar ja jos nisam video ni jednog postara.
  • Musa kesedžija

    23.11.2023 12:55
    Sladoled
    Hoće li račun za struju konačno doći ili da idem u elektrovojvodinu.
  • Podbarac ns

    23.11.2023 00:43
    Vratice se
    Kako da strajkuju kad oni sa platom ne mogu da pokriju ceo mesec i stalno su ljudi u nekim kreditima.Da su pametni otisli bi kod nekog zanatlije al bi svaki dan noosili 40-50 eu ali tu se radi,ovde moze svako kako hoce jer rukovodioci su okruzeni cinkarosima koji nikad nisu bili neki radnici.Generalno sto rekao Velja svi kraduckaju .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.