Vlada protiv prisustva 021.rs na sastanku sa poljoprivrednicima: Rampa za medije koji su izveštavali

Vlada Srbije uslovila je nastavak pregovora s poljoprivrednicima zabranom da sastanku prisustvuju novinari 021.rs, N1 i TV Nova.
Vlada protiv prisustva 021.rs na sastanku sa poljoprivrednicima: Rampa za medije koji su izveštavali
Foto: 021.rs
Obrazloženje Vlade je da se radi o "medijima koji imaju političke emisije, a ne agrarne" i da im nije mesto na pregovorima u Kisaču u nedelju u podne, kažu za 021.rs poljoprivrednici.
 
Udruženja poljoprivrednika koja učestvuju u protestu su, nakon konsultacija, odlučila da pristanu na ovaj zahtev Vlade Srbije, a njihovi predstavnici su se 021.rs izvinili zbog toga.

Tako će u Kisaču biti prisutni predstavnici portala Agroklub i Agroportal, za koje Beograd nije imao primedbi, dok za RTV još nije razjašnjeno da li mogu ili ne.

Sekretar Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije Mileta Slankamenac za 021.rs navodi da lično nije saglasan sa ovom odlukom, ali da većina ostalih organizatora protesta pristaje na uslov Vlade Srbije da sastanku ne prisustvuju novinari 021.rs, N1 i Nova, pa će pregovori biti održani.

"Inicijativa je više puta insistirala da na pregovorima bude i predstavnik medija zbog negativnih iskustava s nekih ranijih sastanaka, kako bi poljoprivrednici čuli sve. Ove nedelje u Vladi smo, nakon razgovora, ponovili taj zahtev i rečeno je da mogu doći, kako su naveli, agrarni novinari. Mi smo poslali spisak novinara koji su izveštavali i pratili protest i poljoprivrednike, a među njima su i 021.rs, N1 i Nova", navodi Slankamenac za 021.rs.

Dodaje da su poljoprivrednici u petak dobili obaveštenje iz Vlade da ti novinari i mediji ne mogu doći jer, kako su naveli, to nisu agrarni novinari, nego imaju političke emisije.
 
"Potom smo imali razgovore, mi organizatori protesta, i odlučeno je, u cilju da pregovori ne propadnu, da ne insistiramo na prisustvu 021, N1 i Nove. Većini nije važno koji će novinari biti prisutni, pa će to biti predstavnici Agrokluba i Agroportala", kaže Slankamenac.
 
On je dodao da su poljoprivrednici, nakon zahteva Vlade da sastanku ne prisustvuju određeni mediji, poslali njihov zahtev da Vlada kao druga strana ne može dovesti Pink, Hepi i Informer.
 
Sekretar Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije dodaje za 021.rs da oni žele da postignu dogovor s Vladom oko pregovora i da ne bi želeli posebno da komentarišu ovaj potez Beograda.
 
"Generalno, ovaj potez Vlade da dolazi u Kisač da uspostavi normalan dijalog, tako se i vode normalni pregovori svuda u svetu. Da obe strane budu ravnopravne u pregovorima, to je poenta priče, jer kad ulazite u pregovore morate imati osećaj ravnopravnosti, da se radi zajednički. Pa tako i ovo, jednom su oni domaćini u Beogradu, drugi put mi evo u Kisaču", dodaje Slankamenac za 021.rs.
Portal 021.rs uputio je pitanja Vladi Srbije zbog čega je određenim medijima zabranjeno izveštavanje sa sastanka u nedelju.
 
Portal 021.rs je bio prvi medij koji je najavio mogućnost protesta poljoprivrednika u Srbiji. Nakon što se to dogodilo, 021.rs je detaljno izveštavao o onome šta se dešava prvenstveno na ulicama Novog Sada, a potom i u ostalim delovima Vojvodine i Srbije. Portal 021.rs je o ovoj temi izveštavao profesionalno i nepristrasno, prenoseći izjave kako poljoprivrednika koji protestuju, tako i predstavnika vlasti, kao i stručnjaka koji su govorili o stanju u poljoprivredi.
 
Argument da mediji imaju "političke emisije" zbog čega ne bi trebalo da izveštavaju sa sastanka u Kisaču predstavlja samo izgovor kojim se izbegava reći da u Srbiji postoje podobni i nepodobni mediji.
 
Portal 021.rs se nada da će svim zainteresovanim novinarima biti omogućeno prisustvo na sastanku u Kisaču.
 
Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.

Komentari 43

  • Aleh

    26.11.2023 17:39
    Nemam reči! Država ne dozvoljava medijima da izveštavaju! I to preko poljoprivrednika, samo nas huškaju jedne na druge.
  • Apsurdistan

    26.11.2023 12:10
    "Obrazloženje Vlade je da se radi o "medijima koji imaju političke emisije, a ne agrarne" "

    Za razliku od zabavne televizije pink, dečije televizije hepi i ... propagandističke televizije Informer koje PRŠTE od agrarnih emisija.
  • NS

    26.11.2023 08:59
    Majstorski
    Kad bolje razmislim, ovo je velemajstorski potez Onoga. Napravio je još jednu podelu, ko zna koju po redu. I sad se vi svađajte. Tako nam i treba..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.