Čeda Jovanović u borbi za Vojvodinu? Ovo je njegova lista, ima simpatizera i drugih stranaka

Grupa građana koju je za poslanike Skupštine Vojvodine na predstojećim izborima kandidovao lider LDP Čedomir Jovanović sadrži anonimna, ali i imena članova drugih stranaka.
Među 90 imena je petoro Novosađana, mahom nepoznatih javnosti. Pokrajinska izborna komisija proglasila je listu "Čedomir Jovanović - Mora drugačije" 26. novembra, koju je podržalo 4.560 građana. Na društvenim mrežama nije moguće saznati gde su i kada prikupljani potpisi za podršku ove liste.

Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.

Na prethodnim izborima, Čedomir Jovanović učestvovao je sa listom "Koalicija za mir", koja je proglašena manjinskom listom koju čine Bošnjačka građanska stranka i Stranka Crnogoraca. Kako je 021.rs tada pisao, na listi su bili ljudi za koje se nije moglo utvrditi da su uopšte Bošnjaci ili Crnogorci.
 
Prva na listi koja je pod brojem 9 za predstojeće izbore u APV je Tatjana Tabački, koja je zaposlena u Gradskoj biblioteci u Zrenjaninu. Ova dugogodišnja članica LDP-a je i ranije bila na listi Čedomira Jovanovića, ali se na prethodnim izborima kandidovala kao Bošnjakinja. 
Treća na listi je javnosti poznata Judita Popović, advokatica iz Zrenjanina i članica LDP-a od 2007. godine. Ima 67 godina, diplomirala je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, nekadašnja je profesorka u srednjoj školi i novinarka u mađarskoj redakciji TV Novi Sad. 
 
Radila je i kao sudija u opštinskom sudu u Zrenjaninu. Bila je i potpredsednica LDP-a u jednom trenutku, kao i poslanica i potpredsednica Skupštine Srbije. Ima registrovanu advokatsku kancelariju. 
 
Javnosti je poznata kao članica Regulatornog tela za elektronske medije (REM), gde je podnela ostavku u junu ove godine.
Na listi je i Branko Krstić, službenik iz Sombora. Na pokrajinskoj listi je bio i 2016. godine kada su u koaliciji bili Boris Tadić i Čedomir Jovanović, gde je potpisan kao strukovni ekonomista. Na listi za lokalne izbore u Somboru 2012. godine navodi se kao menadžer gradskog odbora LDP i predvodnik liste.
 
Na listi je i tehničar drumskog saobraćaja iz Sombora, odnosno Kljajićeva, Ivica Dragić. Interesantno je da je pre samo tri godine bio na izbornoj listi POKS - Monarhističkog fronta, odnosno na listi koja je nosila naziv "Novo lice Sombora". U prošlosti je bio predsednik mesnog odbora Pokreta obnove Kraljevine Srbije, a prema pisanju portala SOinfo, 2021. godine je "preleteo" u Srpsku naprednu stranku.
 
Tu je i Vidosava Sjekloća, ekonomska tehničarka iz Vrbasa. Ova članica Nacionalnog saveta crnogorske nacionalne manjine je u prošlosti bila dugogodišnja članica Socijalističke partije Srbije, a 2014. godine i članica Pokrajinskog odbora.
 
Još jedna članica SPS-a iz Vrbasa koja se nalazi na listi kandidata Čedomira Jovanovića je Ina Kosanić, inženjerka menadžmenta. Ona se 2017. godine našla na listi za odbornike u Skupštini opštine Vrbas kao kandidatkinja SPS-a.
 
Predaja liste "Čedomir Jovanović - Mora drugačije"; Foto: PIK
 
Još jedno upitno ime je strukovna vaspitačica iz Rume Bojana Veselinović. Kako se 021.rs uverio nedugo nakon objavljivanja izborne liste, ova kandidatkinja liste lidera LDP-a na svom Fejsbuk profilu drži fotografiju liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", ali je njen profil u međuvremenu ugašen.
 
Među Novosađanima, na 7. mestu je diplomirana ekonomistkinja Milica Milutinović, a na 17. i 18. mestu su dve ekonomistkinje, Tamara Predojević i Maja Pupovac. Potom 31. mesto zauzima administrativna radnica Jovana Čokov, a 34. mesto ekonomistkinja Nina Vulić.
Ova lista proglašena je kao uredna, bez ikakvih mana. 
 
Inače, 021.rs objavljuje analize svih izbornih lista koje učestvuju na predstojećim pokrajinskim izborima. Sve izborne liste koje je PIK proglasila dostupne su OVDE.
  • 1312

    12.12.2023 04:44
    Čeda Jovanović, zvani Šiler.... e srbijo i gradjani sa mozgom kapaciteta ko sumeca tableta
  • Dana

    03.12.2023 23:55
    Tuzno
    Trebalo bi da se okane javnog zivota i da se pre svega posveti svom zdravlju.Iskompromitovao se na svim nivoima.Tuzno je sta je od sebe i svog zivota napravio.Vise je za zaljenje nego podsmeh.
  • Miki

    29.11.2023 13:14
    Sestro Vidosava sta radis
    Vidji Vidosave kod Čede, obraz djon.Gde čojstvo......

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti