Dačić: Milošević je simbol buđenja srpskog naroda, socijalisti su patriote

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da je SPS patriotska stranka, a nekadašnji predsednik države Slobodan Milošević "simbol buđenja srpskog naroda".
 Dačić: Milošević je simbol buđenja srpskog naroda, socijalisti su patriote
Foto: 021.rs
"Smatramo da je najbolje rešenje za Srbiju: Vućić-predsednik, Dačić-premijer. Zato što je to garant političke stabilnosti, ekonomskog i socijalnog razvoja u kojem funkcionišu svi državni organi, a zaštita nacionalnih i državnih interesa je prioritet", rekao je Dačić, prvi na listi "Ivica Dačić - premijer Srbije", koalicije SPS - Jediinstvene Srbije - Zelene Srbije. 
On je na predizbornom skupu u Užicu rekao da su politički ciljevi SPS - voditi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku, saopštila je danas ta stranka.
 
"Sa našim koalicionim partnerima, garantujemo zaštitu nacionalnih i državnih interesa. Naši stavovi su jasni: nema priznanja Kosova, nema učlanjenja Kosova u Ujedninjene nacije, nastavak politike povlačenja priznanja", rekao je Dačić.
Dodao je da nema ni ulaska Srbije u Nato, jer je taj savez izvršio "zločinačku agresiju na našu zemlju" i da se SPS zalaže za princip vojne neutralnosti.
 
"Čuvaćemo Republiku Srpsku kao zenicu oka svoga, zato što je ona nastala herojskom borbom srpskog naroda i zalaganjem Miloševića za Dejtonski sporazum. Želimo da sačuvamo dobre odnose sa Rusijom i Kinom jer su oni naši prijatelji", poručio je Dačić.
  • Dada

    26.11.2023 15:31
    Dada
    Pa što si ga Ivice izdao i pravio koaliciju sa onima koji su ga isporučili na Vidovdan.SPAVAŠ LI MIRNO, A ON POD KRUŠKOM.Ko može da glasa za vas.Radikali su ga branili više od vas ...Svi odbori treba da pređu u SRS.Glasam kako mi taj trenutak nalaže...nisam za buđavi SPS i PUPS.
  • Ana

    26.11.2023 02:34
    SPS
    Milosevic je u Dejtonu predao Srpsku Nato paktu.
  • Veverac

    25.11.2023 18:23
    Važno je spomenuti
    Milošević je za sve vreme trajanja svoje političke karijere - od sredine osamdesetih godina prošlog veka, pa sve do smrti u haškom kazamatu u martu 2006. godine - bio i ostao jugonostalgičar. Ova njegova greška ispravljena je kako od strane Zorana Đinđića (koji je nekoliko nedelja pre tragične pogibije stavio u arhivu SRJ), tako i od 2012. godine, pa nadalje. Uvek SRBIJA, nikad Jugoslavija!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.