VIDEO Počelo rušenje baraka na Novom naselju: Pripreme za izgradnju nove kulturne stanice

Rušenje baraka koje se nalaze na površini na uglu Bate Brkića i Seljačkih buna počelo je u ponedeljak, 27. novembra. Na ovom prostoru planira se gradnja Kulturne stanice "Novo naselje".
VIDEO Počelo rušenje baraka na Novom naselju: Pripreme za izgradnju nove kulturne stanice
Foto: 021.rs
Kako navode iz Gradske uprave za urbanizam i građevinske poslove za 021.rs, rušenje jednog nelegalnog objekta na parceli je Skupština grada odobrila 24. februara, dok je 20. novembra odobrila rušenje i legalnog objekta koji se nalazi na ovoj površini.
Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.
Dodaju da barake ruši firma "Šuša" iz Veternika, a prema radnom nalogu koji je dobila 23. oktobra kada joj je traženo da izvrši pripremne radnje i sruši predmetne objekte.
Inače, ova firma je angažovana na osnovu Ugovora o rušenju objekata za potrebe Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove koji je zaključen 13. juna.
 
Nakon ishodovanih potrebnih Rešenja, kažu iz gradske uprave, izvođač je krenuo sa rušenjem objekata.
"Radovi na rušenji oba objekta se izvode u skladu sa pravilima struke i projektom rušenja. S obzirom na specifičnosti krovnog pokrivača koji se sastoji od azbestno-cementnong valovitog salonita, materijala koji je opasan za okolinu, radovi na demontiranju istog se izvode pažljivo, propisnim lagerovanjem, transportom i deponovanjem", navode oni za 021.rs.
 
Dodaju da će nakon demontaže krovnog pokrivača bagerom početi da se ruše zidovi objekata, a šut da se transportuje na deponiju. Nakon toga se ruše temelji i niveliše teren.
 
 
Kako je 021.rs ranije pisao, izgradnja Kulturne stanice "Novo naselje" koštaće više od 860 miliona dinara sa obračunatim porezima. Izabrani ponuđač ili grupa ponuđača koja će raditi na ovom projektu biće poznati početkom decembra.

Lokacijski uslovi za izgradnju ovog objekta izdati su krajem novembra 2020. godine, a kako je 021.rs već pisao, kulturna stanica nalazi se i u Generalnom urbanističkom planu Novog Sada.

  • Neda

    23.12.2023 11:21
    Bazen
    A mi,gradjani NN,vidite, želimo bazen.To je neophodno .Postoji parcela,gen.urb. plan,javno obećanje gradonačelnika prilikom produženja ul BBrkića da će to biti prioritet.I šta?
  • Zebra

    30.11.2023 10:38
    Stadion? Proizvodnja marihuane? Galens gradnja? SNS i kultura mogu u istoj rečenici samo ako pre kultura postoji NE.
  • 696

    29.11.2023 07:13
    Ništa novo
    Nečiji bata ili kum će dobro da omasti brke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti