Bitno za novosadske stambene zajednice: Produžen rok za prijavu za subvenciju koja smanjuje račune

Stambene zajednice koje žele da se prijave za subvenciju Grada za energetsku sanaciju instalacija za grejanje imaće duži rok za prijavu - do 26. decembra.
Bitno za novosadske stambene zajednice: Produžen rok za prijavu za subvenciju koja smanjuje račune
Foto: 021.rs
Gradska uprava za zaštitu životne sredine produžila je trajanje javnog poziva putem kog će se odabrati stambene zajednice - kandidati za unapređenje sistema daljinskog grejanja, što bi trebalo da smanji račune.
Stambene zajednice koje se prijave na ovaj poziv nisu u obavezi da učestvuju i mogu da odustanu ukoliko zaključe da ova mera ipak nije za njih.
U proceni svih mogućnosti, ali i plaćanja cele investicije učestvuje Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Ministarstvo rudarstva i energetike i Grad Novi Sad.
 
Svakoj zgradi, odnosno stambenoj zajednici koja bude učestvovala u ovom projektu finansiraće se najmanje 50 odsto potrebnih radova. 
 
O svim uslovima ovog javnog poziva detaljno čitajte u našem tekstu OVDE.
  • Milan

    29.11.2023 16:14
    Da li će biti u sistemu toplija voda za radijatore? Neće. Samo ludak bi uložio pare za opciju smanjenja grejanja. Dakle platim još, da bi dobio skuplje grejanje i gašenjem mogao eventualno da štedim, jer će sve poskupljivati kako se koje garniture lopova na vlasti smenjuju. Pamenije je ugraditi podstanicu na gas, pa to otplaćivati, nego imati posla sa domaćim i briselskim lopinama.
  • Споменка

    29.11.2023 14:16
    У Чистоћи после подне слабо грејање ,ефикасно је само пре подне ,која смо ми заједница питам за радника на улици од 67 лета ,добро имамо приватни апарат за топле напитке ,чај 50 динара,кафа 65 али старина се не загреје ем студент ем пара нема,па ако би Европска Банка отворила овде експозитуру за грејно тело ,као у филму Чари Чаплин када је убацивао жетон у фуруну за гас да се угреје ,па колико пара толико и грејања
  • Пантелија

    29.11.2023 14:04
    Како је кренуло још ће град плаћати нама да се грејемо

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.