FOTO Radnici Gradskog zelenila rade "punom parom": Tokom dana biće posađene 184 sadnice drveća

Radnici "Gradskog zelenila" ovih dana sade i pripremaju lokacije za sadnju drveća i ukrasnog šiblja širom Novog Sada.
Kako najavljuju iz ovog preduzeća, tokom današnjeg dana će na više lokacija u gradu biti posađene 184 sadnice.
 
U Venizelisovoj ulici sadi se 61 hrast, u Stepanovićevu 10 jasenova i pet sorbusa, na Temerinskom putu pet, a u dvorištu Gimnazije "Laza Kostić" tri lipe. 
Dodaju i da će ispod Varadinskog mosta biće posađeno 100 stabljika ukrasnog šiblja.
 
"U rasadniku se obavljaju pripremni radovi, vađenje i pakovanje, kao i isporuka sadnica drveća, ukrasnog šiblja i plodne zemlje sa kompostom za sadnju", navode iz "Gradskog zelenila".
Ističu i da se na više lokacija u gradu sakuplja lišće. 
 
 
U ulici Maksima Gorkog, uz Futoški put, na Bulevaru vojvode Stepe i u Seljačkih buna, na Bulevaru kneza Miloša i Bulevaru Slobodana Jovanovića, kao i u bloku oko ulice Veljka Petrovića, u kom se okopava i orezuje šiblje, kao i u ulici Kornelija Stankovića i na kružnom toku.
 
U Šekspirovoj ulici na delu zelene površine biće postavljeni zaštitni metalni stubići, a u parku Bistrica se popravljaju klupe i korpe za otpatke.
  • zeleno

    01.12.2023 08:30
    Lepo je što ozeljenjavamo grad, bilo bi i lepo d se uklone osušena stabla koja se nikad nisu primila od prošog ozeljenjavanja grada i tako suva stoje već 2 do 3 godine.
  • Hm

    30.11.2023 16:58
    Uhhh
    Tim ženicama koje rade i sade po ovom vremenu dati nacionalnu prevremenu penziju. Uvek vidim jedne te iste ženice. Pozdrav i zaslužuju moju naklonost!
  • Шетачица

    30.11.2023 14:27
    Могли су и на Ђави али када покосе траву ,неће садница да никне у парлогу,похвале за горњи део чак једном покосише после Ехита а доњи део ни једном е то није за похвалу него за срамоту

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti