FOTO: Otvorena izložba u zgradi Radničkog - građani mogu da je pogledaju

Kompanija Vega IT otvorila je izložbu "Nekad i sad" akademske slikarke Svetlane Ninković.
FOTO: Otvorena izložba u zgradi Radničkog - građani mogu da je pogledaju
Foto: 021.rs
Novosađani će do 8. decembra moći da pogledaju slike koje su nastale u proteklih 20 godina, koliko se čekalo na rekonstrukciju i obnovu ove trinaestospratnice.
Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.
Svi građevinski radovi su uveliko završeni, a veći deo zgrade već je useljen, tako da su zaposleni u Vegi u novim kancelarijama.
Kako je rečeno za 021.rs, uskoro će uređenje enterijera biti završeno i za preostali prostor.
 
Vega IT je krajem 2020. godine kupila zgradu Radničkog univerziteta na javnoj licitaciji, a zamišljeno je da 13 spratova i 6.500 kvadratnih metara budu radni prostor za 550 ljudi.
Idejno rešenje za fasadu zgrade sagrađene šezdesetih godina prošlog veka, a koja je uništena u požaru 6. aprila 2000. godine, izradio je arhitektonski studio "Kuzmanov and Partners" iz Novog Sada, nakon javnog konkursa. 
 
Ideja je bila da "Vega IT Radnički" očuva identitet objekta uz savremenu prepoznatljivost i korišćenje novih materijala i savremenih obloga, dok su za realizaciju projekta bili zaduženi studio za arhitekturu "Synthesis Quatro", kompanije "Diagonala" i "TIM inženjering".
 
"Radujemo se što je spoljna rekonstrukcija zgrade završena i što smo korak bliže da nekadašnji simbol Novog Sada dobije novi sjaj. Posebnu zahvalnost zaslužuju svi partneri i saradnici koji izvode radove na rekonstrukciji zgrade i dizajnu enterijera, a sa posebnim nestrpljenjem očekujemo da čujemo impresije naših sugrađana koji će nas po prvi put posetiti", naveo je suosnivač kompanije Vladan Ostojić.
 
Ova kompanija namerava da i u budućnosti organizje slične manifestacije na ovoj lokaciji.
 
 
Umetnica Svetlana Ninković je članica Likovnog Kruga i ima više od 50 individualnih i grupnih izložbi.
Novosađanima će se predstaviti izložbom s većim brojem svojih radova.
 
"Presrećna sam što će upravo moje slike koje su nastajale u godinama u kojima je zgrada Radničkog bila zatvorena, najaviti njen novi život i vratiti je Novosađanima. Ovo je takođe prvi put da će slike iz različitih perioda biti izložene u isto vreme na istom mjestu. Posebno sam ponosna i radujem se što posle dugog vremena i nedavne izložbe u Strazburu imam priliku da izlažem u svom gradu", poručila je kaže Svetlana Ninković.
 
Izložba se može pogledati svakog radnog dana u periodu od 8 do 18 časova.
  • Kaja

    01.12.2023 17:36
    Koliko parking mesta ima zgrada?
  • Vlad

    01.12.2023 13:57
    @Programator
    Kako misliš ostala u novosadskim rukama?
    Oni su gradsku imovinu koja je građena od samodoprinosa prodali privatniku
  • Izgleda

    30.11.2023 14:36
    Izgleda
    i vise nego Odlicno obzirom kakva je ruina bila! A koliku dzevu su neki dizali te nedamo te nestaje ns i ostale izlisene floskule! Bravo i sve porusiti i izgraditi novo i moderno! Kome se nesvidja neka otkupi i uziva u starudiji!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti