Stanovnici Adica godinama bez kanalizacije, u Gradu kažu da će sve biti rešeno sledeće godine

Stanovnici ulice Milana Ajvaza na Adicama već gotovo dve decenije čekaju na kanalizaciju koja se gradi u skoro svim okolnim ulicama.
Stanovnici Adica godinama bez kanalizacije, u Gradu kažu da će sve biti rešeno sledeće godine
Foto: 021.rs
U lokalnoj upravi za 021.rs, nakon obraćanja stanovnika redakciji, poručuju da će ulica dobiti kanalizaciju u narednoj godini. 
 
Deo Adica i dalje nema kanalizaciju i vodovodno mrežu, barem ne legalnu, te grad već godinama unazad radi na tome da se ovaj deo Novog Sada poveže na komunalnu infrastrukturu.
Da radova ima, potvrđuju i stanovnici ulice Milana Ajvaza koji su se obratili 021.rs. 
 
Dodaju da ih mašine i radnici zaobilaze već godinama. Kako objašnjavaju, nije problem samo u njihovoj ulici, nego i u još tri paralelne - Stanoja Dušanovića, Marka Maletina i Domentijanova.
"Sve četiri ulice imaju pristup samo iz Stevana Sinđelića, paralelne smo i svaka je duga od 80 do 100 metara sa po desetak kuća. Mislim da su svi objekti u sve četiri ulice legalni, a većina je i sagrađena odavno, neki su tu od devedesetih. Imamo struju, kablovsku, gas, a JKP 'Vodovod i kanalizacija' je preuzeo mrežu koja je svojevremeno građena i rekli su da plaćamo račune, a oni će jednom staviti cevi. Međutim, kanalizacije i ne znamo kada će se raditi iako stalno pišemo gradu", priča stanovnik ulice Milana Ajvaza.
 
Komšije dodaju da su okolne ulice dobile kanalizacionu mrežu odavno, u samoj Stevana Sinđelića koja im je najbliža tu je oko šest godina, a sada lokalna vlast uveliko ulaže u mnogobrojene ulice južnije od njih, tj. južnije od ulice Marije Bursać.
 
"Nas kao da su zaboravili. Pisali smo mesnoj zajednici nebrojeno puta, bili do Gradske kuće i Uprave za građevinsko zemljište i investicije, ali nikako da se nešto pokrene. Rečeno nam je čak i da je ljudska greška, da je ucrtavanje naše ulice zaboravljeno prilikom izrade projekta, da će to ispraviti, ali godine prolaze", navodi jedna stanovnica. 
 
Dodaju i da je problem što ulice nemaju asfalt, što ne može da se reši dok se ne postave cevi ispod zemlje.
U Upravi za građevinsko i investicije za 021.rs navode da će gradnja kanalizacije u Milana Ajvaza biti uvrštena u investicije za sledeću godinu. Dodaju i da je završena izrada tehničke dokumentacije.
 
"Završena je izrada tehničke dokumentacije za izgradnju kanalizacione mreže u delu Adica južno od kanala T-803 do ulice Branka Ćopića, u dužini od oko 3,3 km, koja obuhvata 18 ulica, među kojima je i Ulica Milana Ajvaza. Stručne službe Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije predložiće da se u Program uređivanja građevinskog zemljišta za 2024. godinu, kao jedna od pozicija uvrsti i izgradnja kanalizacione mreže na predmetnom lokalitetu, odnosno opredele sredstva za samu realizaciju navedene investicije", kažu u UGZI-ju za 021.rs
 
Ova uprava kaže i da se konstantno radi na tome da čitave Adice dobiju adekvatnu infrastrukturu, pa tako i kompletnu pokrivenost kanalizacionom mrežom. Dodaju da je u proteklih deset godina izgrađeno 16 kilometara i da se trenutno gradi 3,9 kilometara kanalizacije u delu Adica, južno od Marije Bursać do kanala T-803.
  • Veternička rampa

    02.12.2023 17:20
    Danice Jovanović u Veterniku urađena kanalizacija do pola ulice, druga polovina ništa.
  • Jole

    02.12.2023 07:38
    @Marko Nn ti je dobro odgovorio. Adice su gradjene bukvalno kao divlje naselje. Tu su izveli prvo Romi pa onda nelegalo i divlje naseljeni ostali. Ko se seca i ko je prolazio tuda do mackovog spruda 90tih tu si bili kukuruzi i neka firma "raula-mon" i to je bio kraj sveta. E onda su se pametnjakovici dosetili da tu grade kuce jer ih "ima" brojcano nebi li drzavu naterali da ih legalizuje. Isto tako je nastalo i naj vece divlje naselje u Srbiji , Kaludjerica. Tako da ne znam dali si ti radio sve legalno ali ono sto ja mogu da potvrdim glavom je da su adice gradjene nelegalno i tonie cinjenica a tebi je to "otrov". A mozda te pece istina?
  • Ja

    01.12.2023 21:43
    Nn no no
    Sve je gradjeno legalno, cela naselja zgradica, ulica Olivere Marković, ulice Nova 22 i sve okolne ulice su legalne. Nema trotoara,nema kanalizacije, nema autobuskih linija...lažete kao i uvek da cete nešto uraditi. Izlazimo na izbore i cepamo listice!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.