FOTO Na putu do novog vrtića na Adicama nema trotoara: Automobili prolaze, deca se sklanjaju

Novi vrtić "Radosnog detinjstva" pod nazivom "Čarobni šešir" otvoren je nedavno na Adicama, a roditelji su suočeni sa novim problemom koji nije toliko netipičan za ovo novosadsko naselje.
FOTO Na putu do novog vrtića na Adicama nema trotoara: Automobili prolaze, deca se sklanjaju
Foto: 021.rs
Zabrinuti roditelji obratili su se redakciji portala 021.rs i rekli da dužinom cele ulice Desanke Maksimović, u kojoj se nalazi ovaj vrtić, ne postoji trotoar.
Portal 021.rs nominovan je za najbolji informativni sajt u regionu. Za 021.rs možete da glasate na OVOM LINKU.
Osim toga, put predviđen za vozila nije dovoljno širok za dva vozila da se mimoiđu.
 
"Najveći je problem to što nema trotoara celom dužinom ulice, a upravo tuda najviše roditelja ide sa decom do vrtića. Gužva se stvara i kod parkinga jer nema dovoljno mesta za roditelje koji dolaze automobilima da ostave decu u vrtić", navodi jedan Novosađanin za 021.rs.
On dodaje da ovo nije jedinstven problem samo za prilaz ovom vrtiću, iako je ovo poseban slučaj jer se veliki broj dece kreće ovom ulicom.

"Cele Adice nemaju trotoare, niti obezbeđen deo puta kuda se pešaci mogu kretati, što može biti opasno zbog velikog broja dece koja žive ovde", ističe on.
Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije za 021.rs navode da će Grad Novi Sad u narednom periodu preduzeti "sve neophodne korake kako bi se realizovalo uređenje javne površine ispred vrtića 'Čarobni šešir'".
 
 
"Napominjemo da je rekonstrukcija Ulice Desanke Maksimović, u skladu sa planskom dokumentacijom, uslovljena obezbeđivanjem potrebnih finansijskih sredstava u budžetu grada. U predstojećem periodu ćemo naročito uvažiti zahtev stanovnika ovog dela grada vezanog za ulaganje u izgradnju kolovoza, trotoara i javnog osvetljenja", navode iz gradske uprave.
 
Dodaju i da će se "potruditi" da poprave oštećene deonice kolovoza u Ulici Desanke Maksimović kroz Program održavanja putne privrede.
Podsetimo, novi objekat vrtića na Adicama krenuo je sa radom tek 15. novembra, zbog čekanja na izdavanje upotrebne dozvole.
 
Izgradnja objekta ove predškolske ustanove u Desanke Maksimović bb počela je u martu 2022. godine.
 
Tada je objavljeno da će se prostirati na 2.200 metara kvadratnih i da će 250 dece moći da ga pohađaju. 
  • Luna

    30.11.2023 00:46
    Možda
    Oni će da vide ako ima iz budzetu novaca a tamo za svaku glupost se daje po 5 miliona evrića
  • Maja

    29.11.2023 07:38
    Gde na Adicama ima trotoar? Nemaju ni školska deca trotoar do škole, nego idu putem ili po blatu.
  • savche

    29.11.2023 07:24
    Haos
    Kanda haos po celom gradu u svakom segmentu a tek u rečenicama komentatora.
    Dajte trotoare, ulice, vrtiće i škole ali dajte i velika slova, razmake, tačke, zapete..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti