Maratonci u subotu trče na novosadskom keju, "Reciklažni maraton" prilika za sve rekreativce

Jedanaesti po redu tzv. "Reciklažni maraton", u organizaciji atletskog rekreativnog kluba "Fruška gora", održaće se ove godine u subotu 9. decembra na Sunčanom keju.

Trčaće se maraton i polumaraton, a start i cilj su kod Đačkog igrališta, blizu izlaska na kej iz pravca Jirečekove ulice.
 
Start maratonske trke je u 10 časova, dok se duplo kraća deonica trči od 11 sati.

Za one koji se nosi do sada još uvek prijavili, startnina od 2.500 dinara će moći da se uplati i na sam dan trke.

Trči se novosadskim kejom, staza je kružna, a jedan krug iznosi 7,04 kilometara tako da polumaratonci trče 3, a maratonci 6 krugova.

Specifičnost ovog maratona je u tome što učesnici recikliraju sve medalje, plakete i raznorazne druge materijale sa prethodnih trka, ali isto tako i svako dobija diplomu bez obzira koju je distancu uspeo da istrči.

Sve detalje vezane za organizaciju trke možete pronaći OVDE

Atletsko rekreativni klub "Fruška gora" je klub trkača, rekreativaca i entuzijasta osnovan pre 15 godina i trenutno broji preko 100 aktivnih članova. U njihovoj organizaciji su četiri godišnje trke - Noćni maraton, Otvoreno prvenstvo Fruške gore u planinskom trčanju, polumaratonska trka "Vreme radi za nas" i "Reciklažni maraton".

  • Шетачица

    08.12.2023 09:36
    Само да публика рециклира у корпе за отпатке а не осим корпе и маратон само такав
  • Moma

    04.12.2023 14:49
    Struka
    Dolazim da podržim sve koji ne umaču vruće hlebčiće u pavlaku!
  • Gore

    03.12.2023 23:53
    Portir
    Ja bih trčao, ali ne znam u krug.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.