Novosađani, važno: Poznato kada će karta u autobusu GSP-a poskupeti na 100 dinara

Od 5. februara 2024. godine papirna karta u autobusu GSP-a plaćaće se 100 dinara za gradsku vožnju, a 150 za prigradsku, saznaje 021.rs.
Novosađani, važno: Poznato kada će karta u autobusu GSP-a poskupeti na 100 dinara
Foto: 021.rs
Odluku o početku primene novog cenovnika doneo je Nadzorni odbor GSP-a 30. novembra, nakon što je prethodno saglasnost na poskupljenje dalo Gradsko veće krajem oktobra, po zahtevu JGSP "Novi Sad".
 
U odluci koja je objavljena u Službenom listu nije navedeno zašto je primena nove cene pomerena s početka januara na prve dane februara. 
Može se naslutiti da je razlog to što se još uvek radi na nabavci i instaliranju opreme za prodaju elektronskih karata na dodatnim mestima u gradu. 
 
GSP je preko tendera angažovao firmu "Maxim & Co" za otvaranje dodatnih prodajnih mesta za elektronske karte na još 23 lokacije u Novom Sadu, čime će ih biti ukupno 30.
Prema novom cenovniku, jedina izmena u odnosu na dosadašnje cene biće to što će putnici plaćati skuplju kartu za jednu vožnju ako je kupe u autobusu umesto na nekom od prodajnih mesta u gradu.
 
Od februara će tako papirna karta kod vozača na gradskoj liniji koštati 100 dinara, a na prigradskim linijama 150 dinara. Cena elektronske karte će biti kao i dosadašnja papirna, odnosno 65 dinara na gradskim linijama, odnosno 110 na prigradskim linijama.
 
Osim kupovine na 30 kioska, građanima će biti omogućeno da elektronske karte kupe i preko aplikacije za mobilni telefon i e-portala na sajtu GSP-a.
 
Građani koji budu želeli da koriste elektronsku kartu treba da izrade nepersonalizovanu kartu, koja je slična persobalizovanim kartama koje se koriste za "NSmart". 
Prema važećem cenovniku, izrada personalizovane kartice košta 375 dinara, dok za nepresenalizovanu nije još određena cena, mada bi verovatno trebala da bude isti iznos.  U slučaju gubljenja kartice, zamena će se plaćati po istoj ceni.
 
Razlika između ove dve lektronske karte je što personalizovana ima i fotografiju i  podatke korisnika. 
 
Gradski prevoznik je povodom ovih izmena naveo da će se ovim poboljšati uslovi prevoza, jer će se smanjiti čekanje u redu kod vozača i gužva u prednjem delu autobusa.
  • Biciklistkinja

    07.12.2023 14:06
    užas
    Vozim bicikl do daljnjeg
  • Mire Naselje

    07.12.2023 13:24
    Kolika je zaista inflacija?
    Cena karte u autobusu sa 65 na 100 dinara, to je poskupljenje vece od pedeset odsto. I nije jedino autobuska karta poskupela toliko u poslednjih godinu ili dve vec dobar deo proizvoda. Prvo su imali kao izgovor rat u Ukrajini a sada dizu cenu pa ni ne obrazlazu zasto. Eto ko nas vodi, sram ih bilo, dno dna!
  • Srećko

    06.12.2023 18:54
    e
    A da se na linijama gde je najveća gužva vrate kondukteri?Ukinemo konduktere,opteretimo vozače pa onda poskupimo jer je gužva...super logika

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Olimpijske vrednosti u DDOR osiguranju

DDOR, zvanično osiguranje Olimpijskog tima Srbije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, partner je niza izložbi posvećenih olimpijskim vrednostima.