Dušanu Bajatoviću uručen orden Rusije

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko uručio je u četvrtak direktoru "Srbijagasa" Dušanu Bajatoviću Orden Ruske Federacije za doprinos razvoju i jačanju međunarodnih odnosa.
Dušanu Bajatoviću uručen orden Rusije
Foto: 021.rs (arhiva)
Bajatoviću je Orden dodelilo rusko Ministarstvo inostranih poslova sa potpisom ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i ministra odbrane Sergeja Šojgua.

Primajući orden, Bajatović je rekao da to za njega predstavlja veliku čast i da su neraskidive veze ruskog i srpskog naroda.

"Visoki orden Ruske federacije koji su mi dodelili Sergej Lavrov i Sergej Šojgu predstavlja veliku obavezu. Ovaj orden ne pripada samo meni, on pripada svim mojim saradnicima u Srbijagasu, u Socijalističkoj partiji Srbije, u Gastransu i mojim kolegama iz Ruskog geografskog društva u Srbiji, čiji sam predsednik", naveo je Bajatović.
 
Dodao je da "ovaj orden predstavlja obavezu da i dalje nastavimo rad na razvijanju bratskih i neraskidivih odnosa Ruske federacije i Srbije, odnosno, ruskog i srpskog naroda".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti