FOTO, VIDEO: Počela izgradnje škole na Jugovićevu - rok za završetak radova 30 meseci

Svečano je obeležen početak izgradnje objekta nove škole u Novom Sadu, koja će se nalaziti na Jugovićevu, u naselju za bezbednjake.
FOTO, VIDEO: Počela izgradnje škole na Jugovićevu - rok za završetak radova 30 meseci
Foto: 021.rs
Školu će pohađati 600 dece, a nalaziće se na uglu ulica Aleksandra Benjaka i Lenke Dunđerski.
 
Izgradnja će koštati skoro milijardu dinara, a rok za završetak radova je 30 meseci.
Radove izvodi grupa firmi koju predvodi "Montop Pro" Marko Bosanac Bosketa, član SNS-a. Osim ove firme, članovi konzorcijuma su i kragujevačka firma "Sloga Construction", "Simbo gradnja" iz Veternika, "Neo inženjering" iz Novog Sada i "Montop Pro Technology", ćerka firma kompanije "Montop Pro".
Škola se gradi na parceli od gotovo 15.000 kvadratnih metara, a jednospratna zgrada, za koju je projekat radio "Mod Arhitekt", imaće površinu od skoro 4.000 kvadratnih metara. 
 
Zgrada će biti povezana sa salom za fizičko koja će imati tribine sa 129 mesta, kao i svlačionice i toalete sa tuš kabinama.
 
 
U školi će biti 18 specijalizovanih kabineta i učionica, kuhinja sa trpezarijom, biblioteka sa čitaonicom, zbornica i druge prateće prostorije. 
 
Škola će imati i lift, dok se iz arhitektonskog projekta vidi da je planirano da deo zgrade bude namenjen nižim, a deo prostora višim razredima osnovne škole.
 
  
 
Kamen temeljac su položili gradonačelnik Milan Đurić i članica Gradskog veća Dina Vučinić, uz prisustvo vlasnika "Montopa" Marka Bosanca Bosketa i predstavnika drugih izvođača radova.
 
Đurić je podsetio da se škola gradi u naselju u kojem je u proteklih nekoliko godina sagrađeno 2.170 stanova za pripadnike snaga bezbednosti.
 
"Ovo je jedno veliko naselje i sada smo položili kamen temeljac za gradnju osnovne škole koja je preko potrebna ovde. Radovi su krenuli pre 15 dana i siguran sam da će izvođači radova do 2025. godine završiti radove i da će deca krenuti u školu. Mi smo uložili u ovo naselje 1,6 milijardi dinara i nastavljamo sa daljim ulaganjima", naveo je Đurić.
On je podsetio da je ovo druga škola koja je počela da se gradi u Novom Sadu u kratkom periodu, podsetivši da su pre mesec dana položili kamen temeljac za novu zgradu Osnovne škole "Miloš Crnjanski" na Satelitu.
 
Đurić kaže i da će se nastaviti sa ulaganjima u obrazovne ustanove, pa je tako na Skupštini grada u četvrtak prilikom usvajanja budžeta odobreno i finansiranje dogradnje OŠ "Sonja Marinković", a projektuje se škola na Adicama i to je naredna zgrada koja će se graditi.
 
Planovi su i da se širi objekat škole u Petovaradinu, kao i da se gradi škola na Sajlovu , za šta tek predstoji projektovanje.
  • Boris

    10.12.2023 18:58
    Stanje ulica okolo škole
    Mene zanima da li postoji odgovornost firmi koje izvode radove o stanju ulica, nakon što kamioni izađu sa parcele gdje će biti škola? Količina blata na ulicama koju kamioni ostavljaju iza sebe, ne samo da su estetski neprihvatljive, nego su i više nego opasne. Pisao sam već mejl povodom toga, ne vidim da ste objavili kakav nered je u naselju svakog dana zbog tih radova!
  • Zebra

    09.12.2023 09:30
    Da nije Boske bio bi neko drugi preko koga bi se izvlačili milioni. Uvek ih je bilo. Jedina razlika je što danas svaka investicija preko 50% završi u džepovima pojedinaca i u SNS finansiranju za kupovinu glasova.
  • B

    09.12.2023 05:43
    tuga
    Osam i po miliona evra za 4000 kvadrata od cega su 1000 kvadrata hodnici i neko pita da li nam i ovo smeta?
    Otvarace se ova skola pred sledecih 10 izbora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti