FOTO Sve o novoj školi u Novom Sadu: Pogledajte kako će izgledati i koliko će koštati

Na Jugovićevu, u delu naselja u kojem se grade stanovi za bezbednjake, u narednih 30 meseci biće izgrađena osnovna škola koju će pohađati 600 učenika, saznaje 021.rs.
FOTO Sve o novoj školi u Novom Sadu: Pogledajte kako će izgledati i koliko će koštati
Foto: 021.rs
Tender za izbor izvođača raspisala je OŠ "Dositej Obradović", u okviru koje će raditi škola u naselju severno od Bulevara vojvode Stepe.
Procenjena vrednost radova je oko milijardu dinara. 
Grad je u budžetu za ovu godinu obezbedio 155 miliona dinara, dok će se ostatak izdvojiti u naredne dve godine.
 
Škola će se graditi u Ulici Aleksandra Benjaka, na parceli od gotovo 15.000 kvadratnih metara, nedaleko od već sagrađenih zgrada. U blizini bi trebalo da se gradi Atletski stadion, ali se o ovoj ideji sve ređe govori u javnosti.
 
Jednospratna zgrada, za koju je projekat radio "Mod Arhitekt", imaće površinu od skoro 4.000 kvadratnih metara. S obzirom na to da će jedan deo objekta biti uvučen, visina će biti između 9,3 i 10,3 metara. 
 
 
Predviđeno je da u zgradi bude sala za fizičko koja će imati tribine sa 129 mesta. Sala će biti opremljena i svlačionicama i toaletima sa tuš kabinama. 
 
Škola će imati 18 specijalizovanih kabineta i učionica, među kojima će biti poseban kabinet za informatiku i učionice za boravak. Imaće i kuhinju sa trpezarijom, kao biblioteku sa čitaonicom. U objektu će se nalaziti lift.
Iz arhitektonskog projekta se vidi da je planirano da deo zgrade bude namenjen nižim, a deo prostora višim razredima osnovne škole.
 
Navodi se da je objekat tako projektovan da ima dvosmenski rad sa mogućnošću da u budućnosti bude nadograđen nastavni blok kako bi se omogućilo da škola radi samo u jednoj smeni.
 
Rok za dostavljanje ponuda na tenderu za gradnju škole u naselju za bezbednjake je 25. septembar.
  • Aleksej

    07.11.2023 07:01
    Punjena lignja
    Skola bi svakako trebalo da se zove po nasem predsedniku X) to je najmanje sto je zasluzio hahahah :D
  • LSD

    25.09.2023 09:51
    Škola
    Gospodine zadovoljni penzioneru, živim od svoje i suprugove (solidne) plate stečene vrednim radom na svom obrazivanju. Ipak šetam, a zamislite, niko me ne plaća za to. Šetam zbog Ribnikara, Mladenovca, Jovanjice, Krušika, Novog Sada i Beograda na vodi, Jutke, Palme i ostalih manijaka, Šodroša,Fruške Gore koju uništava Bratija, korumpiranog sudstva, Velje nevolje, 2minuta snimka sa naplatne rampe....
  • deki

    20.09.2023 14:12
    naziv
    obzirom na lokaciju škola bi trebalo da se zove ''Drug Marko''

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti