Trener kajakaša Vojvodine i Srbije demantuje da je dao podršku Vučiću: Nisam ništa potpisao

Trener kajakaške reprezentacije Srbije i trener u KK Vojvodina Uroš Mitjev našao se na spisku više od 2.000 osoba koje su dale podršku Srpskoj naprednoj stranci i Aleksandru Vučiću.
Međutim, Mitjev za jutarnji program televizije Nova S kaže da nije dao nikakvu podršku i da nije ništa potpisao.
 
"Video sam spisak, to je došlo do mene. Moja želja je da to demantujem, nisam dao potvrdu, nisam ništa potpisao. Moj stav je da kao sportski radnik, trener naše reprezentacije, treba da budem u službi celog naroda. Politički sam neutralan, ne želim da se dovodim u vezu ni sa opozicijom, ni sa bilo kojom drugom strankom", kaže Mitjev.
Višestruki osvajač medalja za Srbiju u kanuu navodi da ne zna kako je došlo do toga da se i njegovo ime nađe na spisku. 
 
"Ne želim da se ovo koristi ni na jedan drugi način, već samo kao demanti. Politički sam neutralan, nemam drugi interes i ne želim da dajem nikakve dodatne izjave, želim da se poštuje moja privatnost i privatnost moje porodice. Moj stav je oduvek bio jasan - politički sam neutralan i bavim se isključivo sportom i želim da tako ostane. U službi sam svih onih sportista i sportistkinja koje sam trenirao i koje ću trenirati", dodaje Mitjev.
On zaključuje da će se povodom svega obratiti povereniku za zaštitu informacija od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. 
 
Mitjev nije prvi koji se oglasio povodom toga što se njegovo ime našlo na spisku ljudi koji daju podršku Vučiću.
 
Pre njega je to učinio i pozorišni reditelj Darijan Mihajlović, koji je na svom Fejsbuk profilu napisao da je on potpisao samo ProGlas. Nakon toga se oglasila Socijaldemokratska partija Srbije navodeći da je Mihajlović pristao da se njegovo ime nađe na spisku, ali da to više neće biti slučaj.
 
Spisak više od 2.000 osoba koje podržavaju Aleksandra Vučića objavljen je u petak, a veliku pažnju je izazvao jer se na njemu našlo i ime košarkaša Nikole Jokića. 

Komentari 40

  • @JKP lik

    12.12.2023 15:16
    Eno, poštari ti rade u javnom preduzeću, pa pitaj ih da li žive bolje. A na karte i ručak čekaš jer nema ko da radi. Čeka se i na giros. Svi otišli u inostranstvo. 700.000 mladih i obrazovanih zauvek je otišlo odavde tokom jedanaest godina "ekomonskog tigra". I to tebi nije propast? Msm, znam ja da ti izmišljaš u hodu, ali pišem zbog drugih.
  • @JKP LIK

    11.12.2023 15:34
    I jos nesto. Kazete "kad dodje momenat izbora evo odjednom svi potrče, krenu,svi su za stranku - tu su glasovi, sve što treba samo da se sačuva radno mesto."
    Pa, je l vama normalno da ljudima zavisi radno mesto od stranke na vlasti?! Eto, vi za to glasate, a mi protiv toga. Niko ne treba da brine zbog izbora.
  • @JKP LIK

    11.12.2023 15:10
    Radila sam u javnom preduzecu. Niko me nije terao da podrzim kriminalce na vlasti, da idem na mitinge, skupljam glasove i glasam. Zaposlila sam se tamo sa debelim CVem i posteno radila svoj posao. Plata i uslovi su takvi kakvi su, javni su i isti za sve. Obraz je pak, do pojedinca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti