Sklopljen ugovor za izgradnju stanova solidarnosti - rok od godinu dana

Novi Sad će za izgradnju 74 stana solidarnosti izdvojiti skoro 660 miliona dinara.
Sklopljen ugovor za izgradnju stanova solidarnosti - rok od godinu dana
Foto: 021.rs
Na upravo završenom tenderu dogovoreno je i da rok za izgradnju lamele IV u sklopu stambenog kompleksa stanova solidarnosti, koje Novi Sad gradi već nekoliko godina, bude 360 kalendarskih dana.
 
U Ulici Momčila Tapavice, na Novom naselju, do sada su sagrađene dve zgrade (lamele V i VI) sa po 27 stanova.
U lameli IV će se sada graditi više stanova nego u prve dve lamele, iako u konkursnoj dokumentaciji nema tačnih podataka. Stanovi bi trebalo da budu površine od 40 do 60 kvadratnih metara i namenjeni su porodicama sa dvoje i više članova.
 
Konkurs za raspodelu stanova se može očekivati pri kraju radova, kao što je bilo i za prve dve zgrade. 
Stanovi solidarnosti će se prodavati po ceni od oko 1.000 evra po kvadratu s otplatom na 240 rata.
 
Do sada je useljena lamela VI, dok se za lamelu V, koja je sagrađena, čekaju rezultati konkursa koji je raspisan u aprilu ove godine. Objavljivanje rezultata konkursa je odloženo, jer se još uvek prikuplja dokumentacija. 
 
U Momčila Tapavice bi trebalo da bude ukupno šest lamela sa 173 stana.
 
Treba napomenuti da je Novi Sad uz budžet za 2023. godinu već obezbedio 240 miliona dinara za radove, tako da će ostatak do 659.866.254,18 dinara s PDV-om biti plaćen iz budžeta za naredne dve godine. Izvođač radova je firma "Intec".
  • Aleksandra

    22.02.2024 19:12
    Zna li neko kada pocinje gradnja?
  • Nele

    20.12.2023 20:27
    Cena
    Cena izgradnje kao da je u New York-u, verovatno stavljaju alu stolariju, italijansku keramiku, najskuplji lift, hrastov parket, stanovi su "pametni"...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti