Ovogodišnje parking karte za osobe sa invaliditetom važiće do kraja januara

Ovogodišnje parking karte za osobe sa invaliditetom važiće do 31. januara iduće godine.
Ovogodišnje parking karte za osobe sa invaliditetom važiće do kraja januara
Foto: 021.rs

Karte će važiti do kraja januara, imajući u vidu da utvrđivanje ispunjenosti uslova za ostvarivanje prava na njih predstavlja obiman posao, navode u "Parking servisu". 

Godišnje parking karte za osobe sa invaliditetom se izdaju na osnovu rešenja Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu.
Iz "Parking servisa" mole korisnike ovih karata da vozila parkiraju na parking mesta koja su obeležena za osobe sa invaliditetom, jer im ova povlašćena karta ne važi na drugim parking mestima koja su u sistemu naplate. 
 
"Takođe, molimo građane koji nisu korisnici ovih povlašćenih parking karata da ne parkiraju automobile na mestima koja za njih nisu ni namenjena, već su namenjena osobama sa invaliditetom", navode u ovom preduzeću.
 
 
  • Dane

    15.01.2024 11:58
    Zloupotreba
    Parking servis izdaje nalepnicama osobama koja imaju teretna vozila što je protiv zakonito.Ispred Futoške pijace imaju dva teretna kombija na invalidskim mestima od jutra do mraka.Služe im kao skladišta za prodaju robe.Puno "omladinaca" imaju invalidske nalepnice za parkiranje a na njima slika od pokojne babe ili ko zna čija.To niko ne proverava.Nalepnica mora biti zalepljena u donjem levom uglu na šoferšajbni.Omladinci samo stave na kontrolnu tablu dok su na parkingu.Kasnije sklone da se ne vidi da su "invalidi".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti