LSV-Vojvođani: Izbore ponoviti u celoj Srbiji zbog velikih nepravilnosti

Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je da su potpuno opravdani protesti protiv izborne krađe, koji su u ponedeljak počeli u Beogradu.

Ipak, pitaju zbog čega se ne govori o izbornom mahinacijama u Vojvodini ili drugim krajevima Srbije.

"Kako nazvati činjenicu da je u Ljuboviji, samo na jednoj jedinoj kućnoj adresi prijavljeno 211 glasača iz Bosne i Hercegovine? Ili da opština Mali Zvornik ima ukupno 11.000 stanovnika, 15.795 birača, a da su u Zrenjaninu, Novom Bečeju i Novom Sadu pozive za glasanje dobili građani koje niko ne zna i koji nikada nisu živeli na adresama na koje su pozivi stigli?", kažu u LSV-Vojvođani.

Po njihovim rečima, ako je bilo izborne krađe u Beogradu, logika je da ju je bilo i u Vojvodini, verovatno i u mnogo većem obimu.
 
"Izbori se zbog svih nepravilnosti moraju ponoviti u celoj Srbiji, a nikako samo u gradu Beogradu. Vojvođani su i u toku predizborne kampanje isticali da je pobeda opozicije u Beogradu i Vojvodini garant promena u Srbiji. Mi Vojvođani ćemu uraditi sve da sačuvamo svaki glas koji su dali građani. Vojvodini, kao i drugim delovima Srbije, na proleće predstoje lokalni izbori. Građanima moramo pokazati da želimo da sačuvamo njihov glas. Samo tako će imati poverenja u nas", zaključuju u ovoj stranci.
  • Turija

    21.12.2023 10:50
    Ovi iz LSV su katastrofa. Ali ovo im je dobro pitanje, kako je moguće da ni na jednom mestu u Vojvodini nije poništeno glasanje ? To je statistički nemoguće ! A kamo li uz Bosanske autobuse i Bugarske vozove, fantomske stanare ? Čudno je da u Vojvodini nigde se ne ponavlja glasanje, i ko tu kontroliše izbore nemam pojma ? Ali se taj koji u Vojvodini kontroliše izbore se trudi da udovolji SNS-u i ne interesuje ga regularnost.
  • А он

    20.12.2023 22:10
    каже
    Ево, са' ћу!
  • Detelinara

    20.12.2023 20:26
    Iš!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti