Petak je i prvi dan zime: Novosađani, birajte mesto za provod

Prvi dan zime je tu, ali nema zimske čarolije. Umesto nje, meteorolozi najavljuju kišu i oblake, ali i dalje nema dovoljno razloga da ne nađemo povod za dobar provod.
Petak je i prvi dan zime: Novosađani, birajte mesto za provod
Foto: 021.rs
Mnogi su se već opustili i raspustili, ali drugi još uvek završavaju svoje poslove. U svakom slučaju, čekaju nas iste zatvorene ulice i mogući slab pritisak vode. 
 
Saznajte u nastavku šta vas čeka ovog petka, 22. decembra u našem Novom Sadu.
Vreme
 
Petak nam donosi oblake i kišu. Ujutro će biti 5°C, dok će u najtoplijem delu dana biti 9°C.
 
Meteorolozi najavljuju mogućnost padavina. 
 
Većina hroničnih bolesnika imaće tegobe, te se oprez savetuje astmatičarima, srčanim i nervno labilnim ljudima. Meteoropate mogu da očekuju reumatske bolove i neraspoloženje. 
Trebalo bi da znate i...
 
Delovi Novog Sada, Futoga, Veternika i Budisave u petak neće imati struje. Spisak je podugačak i dostupan je u našoj vesti OVDE.
 
Zbog radova u Fabrici vode može se dogoditi da tokom petka i dalje imate slab pritisak. U "Vodovodu" su najavili potpunu stabilizaciju do petka popodne.
 
Ukoliko ste se pitali, ovogodišnje parking karte za osobe sa invaliditetom važiće do 31. januara iduće godine, najavili su u "Parking servisu". Iz "Parking servisa" mole korisnike ovih karata da vozila parkiraju na parking mesta koja su obeležena za osobe sa invaliditetom, jer im ova povlašćena karta ne važi na drugim parking mestima koja su u sistemu naplate.
 
Kad je reč o radovima, ima ih u mnogim delovima grada. Zbog izgradnje vrelovodnog priključka za objekat u Ulici Kosančić Ivana 13 ukinuto je pet parking mesta u delu ove ulice naspram gradilišta, a tako će biti do 29. decembra.
 
Zabranjen je saobraćaj u Ulici Sonje Marinković u Veterniku, na prilazu raskrsnici sa Novosadskim putem. Ova izmena važiće do 30. januara 2024. Zabranjen je saobraćaj i u Vinogradarskoj ulici u Kisaču, do 15. januara.
 
U Ulici Boška Buhe se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem. Ova izmena će važiti do 30. januara.
 
Zabranjen je saobraćaj u Ulici Zorana Đinđića do 30. decembra, a izmenjen je u Ulici Ilije Đuričića i Vladimira Perića Valtera u delu Studentskog grada do 18. marta 2024. godine.
 
Gde ići?
 
Ukoliko ste dobrovoljni davaoci krvi, vaša deca dobiće paketiće na proslavi koju u petak organizuje Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u svojim prostorijama. "Dar za dar" biće od 07 do 19 časova.
 
Bendovi "Short reports", "Sonas", "Kruz Roudi", "Jolly Little Bunch" i "Prljava frekvencija" dolaze u Fabriku i donose alternativni zvuk. Provod je od 20 časova.
 
Promocija knjige "Alhemija bombe" fizičara, pisca i naučnog novinara Slobodana Bubnjevića biće u Svilari. Počinje u 19 časova.
 
Koncert "Život posvećen tamburi", povodom 150 godina od rođenja Marka Nešića, biće u petak u Eđšegu i to od 20 časova.
 
Premijera animiranog filma o heroini Milici Tomić, na kom su radili učenici novosadskih osnovnih škola, biće u Arhivu Vojvodine u 11 časova.
 
U Čitaonici Gradske biblioteke biće poslednje ovogodišnje Filmske priče, a dolazi glumica Zlata Numanagić. Događaj počinje u 19 časova.
 
Sastavi "Gothic Christ", "Дримкрафт" i "Lepša Brena" nastupaju u Crnoj kući, a start je u 21 čas.
 
Interdisciplinarna izložba "Staklo" u toku je u Muzeju Vojvodine. Možete da je pogledate do 1. aprila naredne godine.
 
Ljubitelji Tejlor Svift imaće priliku da đuskaju na tematskoj večeri u Gerili. Start je u 21 čas.
 
O "Procesu" Franca Kafke razgovaraće se u Digitalnom omladinskom centru Gradske biblioteke, Vojvode Putnika 1. Razgovor o knjizi počinje u 19 časova.
 
"Naučni zimodruž" ovog petka organizuje Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu. Počinje u 17 časova.
 
"Veliki prezir" stiže u Bulevar books za prednovogodišnji provod. Dođite od 21.30 časova.
Predstava Miljana Vojnovića u produkciji Saveza dramskih umetnika igra se u petak u 19 časova u Kulturnoj stanici Barka.
 
"Pozdrav novom valu" bend je koji će zvuk kasnih sedamdesetih i osamdesetih doneti u Dom kulture. Svirka je od 21 čas.
 
Akustični pank rok biće u kafeu Pero, a donosi ga Predrag Furiozny. Start je u 21 čas.
 
Novogodišnja žurka biće u Zenit books sa dva podijuma, a igraće se salsa. Provod je od 22 časa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti