Nema računa za struju: Novosađani čekaju poštare, EPS se "oporavlja" od hakera

Računi za struju za novembar i dalje nisu dostavljeni na adrese Novosađana. Elektronsko plaćanje ne funkcioniše, a računi nisu dostavljeni ni na mejlove.
Nema računa za struju: Novosađani čekaju poštare, EPS se "oporavlja" od hakera
Foto: Pixabay

Mnogi Novosađani danima se pitaju kada će stići računi za struju. Kako je Elektroprivreda Srbije saopštila 21. decembra, "uprkos intenzivnom hakerskom napadu" 1,74 miliona novembarskih računa dostavljeno je "Pošti Srbije" na distribuciju u sandučiće, a računi "uveliko pristižu na kućne adrese".

"Na svima njima rok dospeća računa produžen je sa 28. na 30. decembar. Usled preduzetih zaštitnih mera u cilju obezbeđenja sigurnosti sistema i bezbednosti podataka, sistemi se postepeno vraćaju u funkciju. Upravo iz tih razloga u ovom trenutku van funkcije su šalteri EPS-a i portal 'Uvid u račun'", poručili su iz EPS-a.
U pitanju je hakerski napad koji u EPS-u ocenjuju kao "nezapamćeni, kripto tipa". Tvrde da su svi podaci građana na sigurnom.
 
Inače, građani čekaju uvećani računi za struju, koji se distribuiraju nakon upravo održanih izbora. Struja je ove godine poskupela tri puta.
  • Mi

    26.12.2023 14:33
    @Haos
    Odlično objašnjeno i tačno sve što si rekao, ali kod nas je mnogo veći problem što su u EPS-u kao i u drugim javnim preduzećima zaposleni partijski retardi umesto pravih stručnjaka. Stručnjaci ne klikću na bilo šta sumnjivo. Ili ako je sluuučajno i zaposlen neki pravi stručnjak onda ga cene, poštuju i plaćaju toliko da ga zabole k...c za posao i eps.
  • Hm

    25.12.2023 13:34
    Sve je puklo
    U stvari nije puklo, al ih(EPS) oni ⬆️ spremaju za prodaju-za šerpu ribe(
  • Dejan

    25.12.2023 13:26
    V
    Koristite ku ar kod ! Lepo ja pisao,dok titova generacija ode pod zemlju,ovde ce mozda biti napredka ! Svi racuni za tzv novosadjane se stampaju negde u bgd !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti