EPS: Računi nisu stigli, ali ko plati iznos naplaćen za oktobar, dobiće popust

Domaćinstva koja nisu dobila novembarski račun za struju na kućnu adresu mogu ostvariti pravo na popust za redovno plaćanje ukoliko do 30. decembra uplate isti iznos kao na računu za oktobar.
EPS: Računi nisu stigli, ali ko plati iznos naplaćen za oktobar, dobiće popust
Foto: Pixabay
Ovo danas poručuju u EPS-u i dodaju da na ovaj način žele "da izađu u susret redovnim platišama, pošto je zbog hakerskog napada dostava preostalih računa za novembar izuzetno otežana". 
 
Iz bezbednosnih razloga i dalje su, kažu, van funkcije portal Uvid u račun, kao i uplate na šalterima EPS.
"Zbog bezbednosnih procedura nije moguće ni podnošenje prigovora i reklamacija, ali će svi prigovori primljeni po uspostavljanju sistema biti tretirani kao blagovremeni i rešeni u najkraćem mogućem roku. Zahvaljujemo građanima na strpljenju i još jednom apelujemo na razumevanje situacije. Svi IT sistemi EPS-a postepeno se oporavljaju od nezapamćenog sajber napada i apsolutni prioriteti su zaštita sistema i bezbednost podataka", navode u EPS-u.
 
Dodaju da je "neistina da su od novembra računi uvećani za 9,8 odsto". 
"Cena stavki koje se odnose na energiju su korigovane za 9,8 odsto, ali je prosečan račun, koji u sebi sadrži i druge stavke, uvećan za 8 procenata. Podsećamo i da na osnovu preporuke Vlade Republike Srbije, EPS obračunava popuste za racionalnu potrošnju u iznosu od 20 do 40 odsto za domaćinstava koja utroše manje električne energije nego u istom mesecu prošle ili pretprošle godine", zaključuju u EPS danas.
 
Podsetimo, 021.rs danas je podsetio da računi još uvek nisu stigli na kućne adrese.
  • Lokalac

    27.12.2023 17:14
    Cek, cek, za oktobar iako sam im predao stanje nisu obracunali. Koje ste vi iz EPSa lopovine. Nadam se da neko od vas cita komentare. Eh da, i da se prisetimo protestne setnje radnika Dnevnika gde ste ih vi iz EPSa pljuvali, kao ometaju vas u dolasku na posao (kafa vam se hladila).
  • Cekacu

    27.12.2023 08:50
    racun
    5 %Ne znaci nista, ja bih ipak sacekala racun ako nemaju nista protiv, tipa tuzbe, kamate... s obzirom da nije na vreme placeno, pri tom ko je uopste dobio racuna na adresu?
  • Vera

    26.12.2023 20:02
    EPS
    Pre nekoliko godina sam imala neverovatan problem s računima EPS-a. Ispao je ogroman račun u stanu u kojem nije bilo nikog, a u stanu u kojem živim gde je potpuna potrošnja bilo je 0 kilovata. Ispostavilo se da EPS posao očitavanja daje nekoj studentskoj organizaciji, ali je neverovatno da neko nije u stanju da pročita i zabeleži nekoliko cifara. Postoji i neki aparat, pa ne moraju baš sami da ih prepisuju. Trajalo je nekoliko meseci dok se to nije ispravilo. O pozivima, molbama i nerviranju da se i ne govori.
    Po mom miščjenu, ovaj novi sistem uvida je potpuno neupotrebljiv i nekoristan.
    S druge strane, za ovo sada nije EPS odgovran, nego neki pametnjakovići koji su valjda želeli da i na taj način uzdrmaju sistem, zaboravljajući da smo svi pogođeni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti