Novosadski odbornici donose odluke u vaše ime: Osnivaju novo javno preduzeće

Skupština grada će u sredu odobriti osnivanje novog javnog preduzeća i razmatrati niz planova poslovanja za narednu godinu.
Novosadski odbornici donose odluke u vaše ime: Osnivaju novo javno preduzeće
Foto: 021.rs
Na dnevnom redu će biti i nekoliko urbanističkih planova i pravno-tehničkih odluka.

Treba napomenuti da, iako je početkom meseca bilo najava da će zbog velikih troškova za isplatu na osnovu sudskih presuda uslediti još jedan rebalans budžeta grada za ovu godinu, toga nema na dnevnom redu. Čini se da je lokalna vlast uspela da odloži isplate za naredni period.

Ono što bi trebalo da obeleži sednicu jeste osnivanje javno-komunalnog preduzeća koje će upravljati regionalnom deponijom. Firma koja će nositi ime "Regionalni centar za upravljanje otpadom" biće 15. novosadsko javno preduzeće.

Iako će mu sedište biti na mestu buduće Regionalne deponije, što obuhvata širi prostor sadašnje Gradske deponije, ovo preduzeće neće biti samo novosadsko. U njemu će udeo imati i opštine Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Žabalj, Srbobran, Temerin i Vrbas.

To znači da će Novi Sad imati 67,65 odsto vlasništva, Bačka Palanka 8,95 odsto, Bački Petrovac 2,14 odsto, Beočin 2,58 odsto, Žabalj 4,43 odsto, Srbobran 2,67 odsto, Temerin 4,78 odsto i Vrbas 6,80 odsto osnovnog kapitala.

Direktora će birati putem javnog konkursa imenovati Skupština Novog Sada, dok će ostale opštine imati predstavnike u Nadzornom odboru. Više o ovom JKP-u na OVOM LINKU.

Najveći deo ostalih tačaka dnevnog reda se odnosi na planove poslovanja ili investicije javnih preduzeća i kulturnih ustanova za 2024. godinu. Sve ove odluke nisu stigle na prethodnu sednicu Skupštine, kada je usvojen budžet grada i većina planova poslovanja gradskih ustanova.

Na dnevnom redu je i nekoliko urbanističkih planova.

Predlaže se usvajanje izmene plana za lokaciju na Banatiću, u delu Stevana Doronjskog i Jovana Hranilovića, zbog izgradnje višespratnice prema predlogu "Karin investa". Zatim, izmena plana Telepa za lokaciju u Laze Lazarevića, gde se spratnost diže sa tri na pet spratova prema predlogu nekoliko privatnih lica koji su investitori.

Zatim se od odbornika traži saglasnost za usvajanje predloga da se krene u izradu plana detaljne regulacije turističko-rekreativnog kompleksa na dve parcele u Sremskoj Kamenici, od oko 3.000 kvadrata, a izmene je platio Mladen Milinković.
 
Među ostalim odlukama pred odbornicima je predlog da Grad Novi Sad poslovni prostor u prizemnom objektu u Pap Pavla 10 dodeli firmi Erker-inženjering, kao poslovne prostorije, tako da kada se tu sagradi trospratnica sa potkrovljem.
 
Skupštini grada je predloženo i da dosadašnja odbornica SNS Mirjana Vasilić, nakon ostavke, imenuje za zamenicu sekretara Skupštine grada.
  • Mile

    26.12.2023 20:54
    Naravno još jedan direktor sa silnim pratiocima,i sve ostalo što ide uz to naravno sa visokim ličnim dohodcima,hoćete vi gospodo što sedite tamo doneti jednom odluku da se EPS ,dovede u red i da prestane da se izživljava na građanima ,opet nema računa sada razmatraju kako da raspodele ono što je neka zaposlena gospođa munula ,pa ćemo mi građani to da plaćamo ovo više stvarno nema smisla šta radi EPS rešavajte tu sramotu,nečitanje struje tri meseca ,računi građanima sa puno kw ,dokle to tako ,dok je bila Elektrovojvodina nije bilo ovako od kada je EPS preuzeo izgleda da Srpska metropola nezna šta od obesti.
  • Kk

    26.12.2023 17:33
    ?
    Zar to novo preduzece nije pokrajinski nivo a ne gradski?
    Grad vec ima JKP Cistoca...
  • Skočko

    26.12.2023 15:57
    a opet zaposleni iz jp urbanizam nece da potpisiju planovr nego mora direktor miladinovic!
    Kako je to lepo i divno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti