Parking za kampere na Limanu: Firmama više od pola miliona evra za radove

Grad će za izgradnju parkinga za kampere na Limanu iz budžeta izdvojiti više od pola miliona evra.
Parking za kampere na Limanu: Firmama više od pola miliona evra za radove
Foto: 021.rs
Posao na gradnji parkinga za kampere, neposredno uz Štrand i Kinesku četvrt, na trenutno neuređenoj zelenoj površini, obaviće grupa novosadskih firmi koje predvodi "Suuniko Solutions" iz Veternika.
Posao u vrednosti od 65.868.000 sa PDV-om su dobili na tenderu Uprave za građevinskog zemljište i investicije (UGZI).
 
Osim "Suuniko", u poslu učestvuju i "Struja", "Pyramid ing", "Instel-inženjering" i "Tecton Geosystems".
Radovi su znatno poskupeli u odnosu na pre godinu i po dana kada je UGZI vrednost posla procenio na oko 25 miliona dinara bez PDV-a. U tenderskoj dokumentaciji nije objašnjen ovaj značajni rast procenjene vrednosti.
 
U odnosu na prvi neuspeli tender iz proleća 2022. godine, nije bilo značajnih izmena, sem što je broj mesta za kampere smanjen sa 27 na 25.
 
Ovo smanjenje broja mesta za kampere, kao i sam nacrt rasporeda prostora, jedina je vidljiva izmena u dokumentaciji sa javne nabavke.
 
Međutim, ponuđač će tek prilikom izrade tehničke dokumentacije utvrditi tačan broj parking mesta i drugih sadržaja.
 
Rok za izvođenje radova je 180 kalendarskih dana.
  • Komšija

    27.12.2023 21:59
    @KampeRista

    Onako čovečanski bih te zamolio da ne se*eš toliko. To što su kamperska odmorišta popularna i profitabilna i dalje ne znači da mogu magično da niknu na poljanici od 600 kvadrata, gde ne postoji ni "i" od potrebne infrastrukture, a usred rezidencijalnog kraja koji je već prinuđen da trpi splavove i studentske domove. I ne, "ono što je tamo već decenijama" nije gore od rendom cirkusa koji je pao na pamet nekoj ambicioznoj ali potpuno nesposobnoj b koja je zasela na poziciju u gradskoj upravi pa sad fantazira nekakva kamperska odmorišta i slične gluposti a ne zna ni pertlu da zaveže.
  • KampeRista

    27.12.2023 18:12
    Jedna od boljih investicija
    Nakon korone, učešće kamperizma u globalnom turističkom prometu je premašilo jednu trećinu svih prihoda u ovoj grani po EU podacima.
    Novi Sad, izgradnjom kamper stopa ili tzv kamper odmorišta (nije kamp za šatore i prikolice) konačno ima šansu da uđe na mapu evropskih kamper destinacija. Ovakvi objekti su trenutni hit u svim velikim i malim turističkim destinacijama jer nude veoma platežnim gostima urbani smeštaj blizu centra grada na 24-48 sati maksimalnog zafržavabja. Takvih primera je na stotine u Italiji, Španiji, Francuskoj, Nemačkoj, Austriji,... Samo par kilometara od NS, auto putem godišnje prođe desetine hiljada kamper vozila koji zbog nedostatka sadržaja samo protutnje Srbijom uz trošak putarina i goriva. Ovim kamper odmorištem, NS će ponuditi najlepšu plažu na Dunavu, Tvrđavu, gastronomiju, kulturni sadržaj, istoriju grada...od čega će na kraju krajeva mnogi učesnici turističke ponude imati koristi.
    Iako se ne slažemo sa mnogo čime, neke stvari poput ovoga ne treba odmah bojiti u političke boje jer gotovo svaki moderan evropski grad uz klasičan kamp u prirodi sa komarcima i žabama na obodu grada, nudi i ovakav urbani kamperski sadržaj za najbogatiju klijentelu u tranzitu.
    Uostalom, u odnosu na ono što je tamo već decenijama, ova kultuvizacija prostora može samo unaprediti grad u celini.


  • Mina

    26.12.2023 20:24
    Liman 3
    ...u sredini, a sa jedne strane Novi Sad na vodi, a sa druge kamperi...Pa ovi ljudi stvarno nisu citavi. Ovo eksperimentisanje sa zdravom pamecu nema kraja! Ako je Kolar upetljao prste u ovo, svaka mu cast! Gore mi je kad vidim da neko ko je odrastao u ovom gradu pravi ovakve gluposti, nego neko ko je juce dosao. Njemu bih i oprostila...ne zna za bolje, pa gresi ili ga nije briga. ALI, ovi domaci...sram da ih bude.
    Ali, sta da se prica kad se setimo prethodnog gradonacelnika.
    Naspram njega Mirovic je bio Bogdan Bogdanovic.
    Ja bih predlozila da mesto kampera tu stave kvantas, bar sirot narod da se ovajdi, a ne samo politicari i njihove ulizice. Ionako ce da bude ruglo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti