Poslanici Danijela Grujić i Janko Veselinović u KCV-u: Na savet lekara prekidamo štrajk glađu

Narodni poslanici Danijela Grujić iz Stranke slobode i pravde i Janko Veselinović iz Pokreta za preokret, koji su štrajkovali glađu, nalaze se u Kliničkom centru Vojvodine.
Veselinović je potvrdio da se i dalje nalaze u pokrajinskoj bolnici.
 
"Danijela i ja smo smešteni u bolnicu, Klinički centar Vojvodine. Dobro smo. Ne brinite. Još nismo prekinuli štrajk glađu. Ali na savet lekara ćemo to danas učiniti. Imamo jednu molbu za sve vas. U subotu budite u Beogradu u 12 časova. I još nešto - krađa ne sme da prođe", poručio je Janko Veselinović iz KCV-a.
Danijela Grujić započela je štrajk glađu 21. decembra, dok je Janko Veselinović to učinio dva dana kasnije. Oni su na preglede u KCV primljeni u sredu, nakon šest, odnosno četiri dana štrajka glađu.
 
U izjavi za Nova.rs Veselinović je juče rekao da su mu svi parametri iz krvne slike u ozbiljnom padu i da mu se stanje naglo pogoršalo, iako je primio infuziju.
Inače, juče su i Udruženi sindikati Srbije "Sloga" saopštili da je predsednik ovog sindikata Željko Veselinović morao da prekine štrajk glađu u zgradi Republičke izborne komisije.
 
Kako su naveli, odluka o prekidu štrajka je doneta nakon što su lekari na osnovu rezultata pregleda zaključili da "ostanak u štrajku glađu nije u skladu sa njegovom zdravstvenom terapijom i da predstavlja ozbiljan rizik za njegovo zdravlje".
 
Dodali su da, "iako je Veselinović primoran da prekine štrajk glađu, on ostaje čvrsto posvećen ciljevima štrajka i nastaviće da pruža podršku zahtevima za ponavljanje izbora".
 
Podsetimo da glađu već 11 dana štrajkuje nosilac liste "Srbija protiv nasilja" Marinika Tepić, tražeći poništavanje izbora na svim nivoima.
Ona je za televiziju N1 rekla da njena odluka o štrajku glađu nije usmerena ka predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i domaćim institucijama "jer su one saučesnici, već prema međunarodnoj zajednici".
 
Dodala je da u sedištu Republičke izborne komisije planira da ostane najmanje do subote, 30. decembra, kada se održava ponavljanje izbora na nekoliko biračkih mesta širom Srbije, jer odatle želi da isprati taj proces.
  • /

    28.12.2023 15:27
    /
    na srecu pa i naprednjaci imaju ovavog strajkaca gladju pa moraju cutati
  • Da se ne lazemo

    28.12.2023 15:23
    Mnogo jaki ljudi
  • Marko

    28.12.2023 12:53
    Botovi, je l' vas bar malo sramota kad ostavite komentar?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti