Najbolji među najboljima: Novosađanin Filip Tot pobednik jubilarne "Slagalice", osvojio 1,5 milion

Tridesetogodišnji Filip Tot iz Novog Sada pobednik je jubilarnog ciklusa TV Slagalice, povodom tri decenije postojanja ovog kviza.

Uspeh Novosađanina utoliko je veći budući da su u ovom ciklusu, organizovanom na samom kraju godine, učestvovali isključivo najbolji učesnici ovog kviza u njegovoj istoriji.

Tot je osvojio milion i po dinara. Drugoplasirani Žarko Stevanović osvojio je milion dinara, a po 250.000 dinara pripalo je polufinalistima Milošu Karni i Kristianu Kneževiću.

"Ove godine sam i ja napunio 30 godina, tri meseca sam stariji od Slagalice, tako da smo se razvili zajedno. Čestitao bih svima Novu godinu - ljudi, budite dobri, zdravi i verujte u sebe, da nisam verovao u sebe ne držao sad ovo u rukama", poručio je Filip gledaocima tokom primanja vredne nagrade.
 
Filip Tot je, inače, pobednik 103. ciklusa u 2018. godini. Rođen je 1993. godine u Novom Sadu i po zanimanje je menadžer-operater.
Svoj put kroz jubilarni ciklus počeo je pobedom nad neverovatnom Aleksandrom Čolakov iz Beograda, pobednicom 25. ciklusa 2001. godine i ženom koja je proglašena za najbolju takmičarku u prvih 10 godina Slagalice.
 
Njegov sledeći protivnik bio je Omer Ekić iz Kruševca, pobednik Superfinala 1995. godine i čovek koji je jedan od najuspešnijih učesnika u srpskim kvizovima svih vremena. 
 
Pred samo finale morao je da pobedi 34-godišnjeg master geografa Kristiana Kneževića iz Đurđeva, velikog pobednika superfinala 2022. godine.
 
U finalu je, iz dva susreta, bio bolji od 29-godišnjeg Žarka Stevanovića, pobednika superfinala TV Slagalice 2017. godine, a kog mnogi ljubitelji kvizova sada gledaju kao jednog od "tragača" u popularnom kvizu Potera. Krajnji rezultat iz oba susreta bio je 353-306 u korist Novosađanina.
  • Sale NS

    04.01.2024 21:52
    BRAVO FILIPE!
    Naši momci iz NS dominiraju u ovom kvizu, koliko ih je samo bilo u ovim završnim egzibicijama - ma BRAVO ZA SVE!
  • Snežana

    03.01.2024 16:50
    Ne sviđa mi se što brzina i broj poena određuje ponekad pobednika...tu igru Ko zna zna treba korigovati.Ponekad.adocijacije baš nisu dobro osmišljene pa se ne rešavaju.
  • Bojan Djuric

    02.01.2024 17:31
    Kopaonik
    Siguran sam da bi Milos Karna pobedio Filipa Tota... Treba promeniti igru ko zna zna... Iz dve emisije moze da donese nekom svih 200 poena a nekom 0 a da pritom oboje znaju... Ovo je kviz znanja a ne kviz brzine... U svakom slučaju Filip je dobar covek i sve cestitke

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.