VIDEO Životinjama sa Krčedinske ade odneta hrana, Mirović: Sutra evakuacija skelama

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izdao je nalog "Vojvodinašumama" da u toku sutrašnjeg dana evakuišu krda goveda i konja sa Krčedinske ade.
VIDEO Životinjama sa Krčedinske ade odneta hrana, Mirović: Sutra evakuacija skelama
Foto: 021.rs
Stoka je već danima, zbog visokog vodostaja Dunava, zarobljena na Krčedinskoj adi. 
 
Mirović je agenciji Beta kazao da je stoka zarobljena na zemljištu kojim upravlja JP "Vojvodinašume".
"JP 'Vojvodinašume' će sutra pre podne uputiti jednu skelu koja će izvršiti prihvat stoke, a Ministarstvo poljoprivrede je preuzelo obavezu da s veterinarskom inspekcijom izvrši pregled životinja. U toku sutrašnjeg dana biće spasena sva stoka koja je zarobljena na Krčedinskoj adi", naglasio je Mirović. 
 
Mirović je kazao da je JP "Vojvodinašume" danas pripremilo skelu veličine 12x8 metara, a da će evakuacija životinja početi sutra ujutro. 
"O sutrašnjoj akciji obavestili smo i vlasnika stoke koji je ovih dana obaveštavao javnost o ugroženosti zarobljenih krava i konja i zatražio pomoć", rekao je Mirović. 
 
Stočar iz Kovilja Milenko Plavšić već danima traži pomoć da preveze svoje konje i goveda sa Krčedinske ade na kopno. On je rekao da će životinje u suprotnom uginuti jer nemaju mogućnost za ispašu zbog visokog vodostaja Dunava.
 
 
Novosadski vatrogasci i dobrovoljna vatrogasna društva odneli su danas čamcima hranu ovim životinjama. Zvanično nije saopšteno ko je naložio akciju.
  • Dejan

    10.01.2024 19:48
    ccccc
    Prosle godine ste u ovo vreme jurili nekog crnog pantera kod Sombora, jel tako srbi moji ? Sad imate krave i divlje konje !
  • Ivan

    09.01.2024 05:56
    .
    Dobro si se setio! To si trebao pravovremeno da uradiš "pesniče", a ne sad kad se već Dunav povlači! Važnije je pitanje gde će sa tim životinjama, kad ih sprovedu na kopno?!
  • Брже, боље, њаче...

    09.01.2024 05:06
    Питање
    Мени није јасно која служба у ЈП"Војводинашуме", којој ова стока наноси деценијама само штете, сада треба и са чиме, да ту исту избави из воде?
    Кога они зезају, неко ту може и да настрада и ко ће за то бити одговоран, овај што је тако умислио да може да издаје наредбе, власник стоке, узурпатори барже, ма ко?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

U utorak jaka košava

Posle nestabilnog vremena u toku noći, u ponedeljak će, uz promenljivu oblačnost, padavine biti manje verovatne.