Još jedna neuspela prodaja gradskog zemljišta - nema zainteresovanih za nekadašnji Rasadnik

Prodaja dela prostora nekadašnjeg Rasadnika na Futoškom putu nije uspela, jer se niko nije javio na licitaciju Uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI).
Još jedna neuspela prodaja gradskog zemljišta - nema zainteresovanih za nekadašnji Rasadnik
Foto: 021.rs

Kako je u lokalnoj upravi potvrđeno za 021.rs, s obzirom na to da nije bilo zainteresovanih ponuđača, licitacija je otkazana. 

Može se očekivati da će UGZI u narednim mesecima ponovo raspisati licitaciju za prodaju ove parcele, a naknadno će biti doneta odluka da li će početna cena biti smanjena kao što se to radi u većini sličnih prodaja, kada cena bude spuštena za oko 20 odsto.

U ponudi je bilo zemljište od 10.809 kvadratnih metara koje se nalazi severno od prodajnog objekta "Lidla" i na kom je moguća izgradnja višeporodičnih objekata.
 
Početna cena na licitaciji je bila 870,8 miliona dinara. 
Na prostoru na kom je nekada bio Rasadnik, prema urbanističkim planovima, moguća je gradnja stambenog kompleksa zgrada koje imaju podrum, prizemlje, osam spratova i potkrovlje, sve ukupno 34.589 kvadrata bruto.
 
Na osnovu istih planova obavezna je izrada urbanističkog projekta pre gradnje kompleksa.
 
Dodajmo i da se sa ovom neuspelom licitacijom nastavlja niz neuspešnih prodaja građevinskog zemljišta koji sada traje više od pola godine, jer se niko od investitora ne javlja.

Novi Sad i pored smanjenja početnih cena nije uspeo da proda niz parcela na Mišeluku i Bulevaru patrijarha Pavla.
Zbog ovoga je gradski budžet ostao kraći za stotine miliona dinara.
 
S druge strane, prodaja građevinskih parcela za zidanje kuća, uglavnom u prigradskim naseljima, odvija se sve vreme normalno, ali su prihodi od ovih transakcija znatno manji. 
  • @

    11.01.2024 14:35
    U tih 200e po m2 objekta je opremanje lokacije. Ne mislite valjda da zab35. 000m2 možete nakačiti struju na prvu banderu i vodu i kanalizaciju na prvu cev?
  • ?

    11.01.2024 14:34
    ?
    Pa kad se sve pomnoži i sada je dobit skoro 500%
    sto znaci na svaki milion dobijete pet neto, ali ovoj vlasti i njihovim tajkunima je to malo pa ce se na nekoj narednoj licitaciji uzeti za 50% jeftinije
  • rale

    11.01.2024 14:29
    Nema te sile, zakona i ličnosti koja me može ubediti da se prodaje gradskog zemljišta u Srbiji vrše bez nameštanja i dogovora ispod žita. Ne smeš kupiti ni rashodovan Jugo od države, a da te neko ne cimne što si došao na licitaciju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti