Propao i drugi pokušaj prodaje dela parcele za koju su građani tražili da bude park na Telepu

Grad Novi Sad po drugi put nije uspeo da proda zemljište na Bulevaru patrijarha Pavla, jer nije bilo zainteresovanih.
Propao i drugi pokušaj prodaje dela parcele za koju su građani tražili da bude park na Telepu
Foto: 021.rs
Za ovu parcelu građani su tražili da bude park na Telepu.
 
Za 021.rs su u Upravi za građevinsko zemljište i investicije potvrdili da niko nije uplatio garantni iznos ili se prijavio, te su otkazali licitaciju koja je trebalo  da bude organizovana danas.
 
Ni prva prodaja koja je bila zakazana za kraj oktobra nije uspela iz istog razloga.
Današnjem pokušaju licitacije su došli da prisustvuju i građani sa Telepa koji traže da tu bude park, kao i aktivisti "Kreni - Promeni", Građanskog pokreta "Bravo" i stranke "Zajedno".
 
Oni su, pošto je licitacija otkazana, ocenili da je pritisak građana uspeo i istovremeno najavili da će nastaviti da se bore da se poništi urbanistički plan prema kojem bi na ovoj lokaciji trebalo da se izgrade višespratnice.
Na ponudi je bila parcela od 6.477 kvadrata po ceni od 799,8 miliona dinara, a u odnosu na prvu neuspešnu licitaciju cena se nije smanjivala.
 
Ova prodaja je usledila godinu dana nakon što je parcela od 7.664 kvadratnih metara, koja se nalazi odmah pored, prodata po ceni od 961 milion dinara firmi "Karin invest".
 
Tokom proteklih godina održano je više protesta, potpisivane su peticije, ali Gradska vlast ne odustaje od namere da se tu sagradi kompleks osmospratnica.
 
Telepčani su 2018. godine uspeli da nateraju Grad da na ovom prostoru ne gradi vatrogasnu stanicu, ali umesto da želja građana bude ispunjena i park uređen, donet je novi regulacioni plan, kao i Generalni urbanistički plan, u kojem je, uprkos prigovorima, ucrtano zidanje stambenih zgrada.
Od zemljišta površine veće od tri hektara, građanima je ostavljen jedan hektar za budući park, ali nije poznat kada će se taj prostor urediti. 
 
Može se očekivati da će UGZI ponovo pozvati zainteresovane na licitaciju. Osim toga, grad već mesecima ima problem sa prodajom građevinskih parcela zato što su investitori usporili sa kupovinom zemljišta. 
  • S.nova

    21.12.2023 16:29
    Dajte im Park da vide deca kako izgleda zeleno
  • Srdjan

    21.12.2023 15:38
    ...
    Prestanite da uništavate grad sa tolikom gradnjom. Ovo više nije normalno.
  • Priroda

    21.12.2023 15:36
    Građani
    Ja nisam sa Telepa ali želim park umesto betona. Podrška svim borcima za humaniji i zeleniji Novi Sad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti