Nije uspela prodaja dela zelene površine koju su Telepčani želeli za park: Možda bude smanjena cena

Neuspela prodaja dela parcele na Bulevaru patrijarha Pavla, za koju su građani tražili da bude park na Telepu, saznaje 021.rs.

Početna cena za ovo građevinsko zemljište bila je 799.838.253 dinara.

Licitacija u Upravi za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) je bila zakazana ove nedelje, ali se niko nije prijavio, tako da je prodaja otkazana.

Za sada nije poznato kada će i da li će UGZI uskoro raspisivati prodaju parcele koja je fizički deo veće neuređene zelene površine na Telepu uz Bulevar patrijarha Pavla, a za koju su građani tražili da bude park.
 
Ukoliko bude nove licitacije, moguće je da će cena biti umanjena kako bi se privukli investitori, što uglavnom bude oko 15 do 20 odsto, tako da bi cena sa oko 800 miliona mogla da padne na oko 650-680 miliona dinara.
Kada ova parcela bude prodata, novi vlasnik će uz dozvolu grada moći da gradi opštegradski centar, što znači da će na toj parceli moći da budu objekti za stanovanje i poslovanje.
 
Urbanistički planovi kažu da može da se gradi objekat do osam spratova, mada gradski akti već omogućavaju da se okolo zidaju i zgrade od 12 spratova ako je u pitanju opštegradski centar, tako da investitoru neće biti problem da traži dozvolu za višu spratnost.
 
Ovo zemljište od 6.477 kvadrata našlo na licitaciji godinu dana nakon što je parcela od 7.664 kvadratnih metara, koja se nalazi odmah pored, prodata po ceni od 961 milion dinara firmi "Karin invest".
 
Na toj prodatoj parceli, umesto parka, biće zidan stambeni kompleks sa lamelama do 12 spratova, zapravo visine 13 etaža od 44,6 metara, u kojima će biti 364 stana i pet poslovnih prostora, kao i garaža od dva podzemna nivoa sa 405 parking mesta.
Podsetimo da su Telepčani 2018. godine uspeli da nateraju Grad da na ovom prostoru ne gradi vatrogasnu stanicu, ali umesto da želja građana bude ispunjena i park uređen, donet je novi regulacioni plan Telepa, kao i Generalni urbanistički plan u kom je, uprkos prigovorima, ucrtano zidanje stambenih zgrada.
 
Građanima je od preko tri hektara ostavljeno tek oko hektar za budući park, ali Grad ni reč još nije rekao kada će taj prostor urediti.
  • V5

    27.10.2023 16:48
    Bez brige
    Nema potrebe da se brine o prodaji tog zemljišta. Doći će ono u prave ruke.
  • Ahaha

    27.10.2023 04:41
    Licitaciju prave radi reda
    Licitaciju prave radi reda i ima dogovor ko će to kupiti pa sve licitacije propadnu i na kraju uvek se proda po dogovoru u slobodnoj prodaji mada ovi sve živo uništite napraviše ruglo od grada gledam te zgrade staze sve što je napravljeno jako brzo propada i stalno se renovira nema kvaliteta fasade otpadaju ulegnuća na stazama i putevima rupe samo krpe itd.....
  • Neko

    26.10.2023 23:12
    U Titinoj skoli 4 razred osnovne skole se ucilo da se grad gradi ka periferiji tj da se osigura sva info struktura zgrade,parkinzi ,skole ,parkovi zelene povrsine vrtici ...I tako u nedogled a tako se i gradilo a sada ....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti