FOTO Telepčani poručili nadležnima: Tražimo da ne ode sve u beton, a otišlo je sve u beton

"Koncert za spas Telepskog parka" održan je danas, 18. marta, na uglu Bulevara patrijarha Pavla i Somborske ulice.
FOTO Telepčani poručili nadležnima: Tražimo da ne ode sve u beton, a otišlo je sve u beton
Foto: 021.rs

Okupljenim građanima se na početku obratio Aleksandar Lazarević iz Grupe građana "Sačuvajmo zelene površine - Telep".

On je istakao da se već godinama bore za očuvanje zelene površine na uglu Bulevara patrijarha Pavla i Somborske ulice, za koju godinama traže da se uredi kao gradski park.

"Ova borba i dalje traje. Pre mesec dana smo bili kod gradskih vlasti i u Urbanizmu. Nažalost, oni nisu svesni tog papira zbog kog su odustali od centra za vanredne situacije. Nemamo odgovore ni dan danas iako smo ih pozvali i danas da dođu da čuju glas građana, da čuju zašto ovde treba da bude park. Najlakši odgovor jeste zato što je ovo jedina površina gde može da bude park. Telep sa Adicama je jedna mala varošica, ima preko 40 hiljada stanovnika. Nemamo nijedan park, tipa Futoškog ili Limanskog. Nemamo ništa slično. Tražimo da ne ode sve u beton, a otišlo je sve u beton", istakao je Lazarević i dodao da grad mora da bude dostojan svojih građana.
 
Lazarević je ranije ove sedmice predao pozivnicu za koncert gradonačelniku Milanu Đuriću, ali se on nije pojavio, iako je za njega na događaju ostavljeno "specijalno mesto".
 
Ovo zemljište krajem januara ove godine kupio je "Karin invest", koji planira da izgradi višespratni stambeno-poslovni kompleks. Aktuelni planovi dozvoljavaju da gradnja na ovoj lokaciji ide čak 12 spratova u visinu, što je za stanovnike Telepa - katastrofalna urbanistička odluka.
 

Prethodno su građani uspeli da utiču na gradsku vlast da odustane od namere da na ovoj lokaciji bude vatrogasna stanica. Iako su mislili da su se izborili za zelenu površinu, ipak su gradski urbanisti imali drugačije namere.

  • Zika zivac

    29.03.2023 10:17
    Oko
    Ķoliko se ja razumem u medicinu :" Svako svoje dupe cuva pazi". Nije samo telep,cela srbija se betonira kao u Orvelovoj 1984-toj ni travka ne sme ostati.
  • @Dex

    19.03.2023 14:08
    OK, u pravu si. Onda ništa.
  • Bojan

    19.03.2023 14:05
    @Cile

    Kad se i rođenoj materi gadiš pa se navikneš od detinjstva da sam sebi pišeš telegrame podrške...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti