Pokret "Bravo": Vaučeri nisu rešenje, građani se ponovo ponižavaju

Građanski pokret "Bravo" pozvao je nadležna ministarstva da "počnu da razmišlju dugoročno".
Pokret "Bravo": Vaučeri nisu rešenje, građani se ponovo ponižavaju
Foto: 021.rs
Oni su ih pozvali da novac koji dele građanima u vidu vaučera za odmor, a koji predstavlja pre svega podršku privatnim turističkim objektima, iskoriste za ulaganje u preostala odmarališta i banje - one koji još nisu privatizovani.
 
Dodaju i da se taj pokret protivi ideji dalje privatizacije ovih resursa od javnog interesa, jer ono što je do devedesetih bilo dostupno svima, danas je dostupno malo kome, a umesto javnog u prvom planu je interes investitora.
U saopštenju tog pokreta podseća se da su danas građani, da bi došli do vaučera u vrednosti od 10.000 dinara, stvorili redove pred poštama od 6 časova, da bi već oko 9 časova dobili informaciju da je podela završena.
 
"Ovo definitivno nije, niti može biti rešenje. Građani Srbije se ponovo ponižavaju višesatnim čekanjem u redovima, da bi na kraju većina njih ostala bez očekivanog vaučera", navodi se u saopštenju.
Navode da je "ovakav sistem dodele vaučera pomoć onima koji već mogu ili su odlučili da idu na odmor, kao i privatnim odmaralištima". 
 
"Za one najsiromašnije, koji sebi ne mogu da priušte odmor, vaučeri ne predstavljaju pogodnost, jer bi uz 10.000 dinara morali da utroše još nekoliko desetina hiljada dinara, koje nemaju", poručuju iz pokreta "Bravo".
 
Iz tog pokreta navode i da je sa 100.000 vaučera omogućeno da tek oko 1,5 odsto stanovništva Srbije dobije priliku da koristi pogodnosti.
 
"Istovremeno, prema zvaničnoj statistici, ispod granice siromaštva se nalazi čak 6,5 odsto građana, a milion i po građana je u svakodnevnoj opasnosti da padne u siromaštvo, što predstavlja ujedno i broj onih koji ne mogu samostalno da priušte sebi odmor", zaključuje se u saopštenju ovog pokreta iz Novog Sada.
  • Marija

    16.01.2024 22:09
    ?
    zasto isti uvek dobijajau vaucere,a neko ne moze da dodje do istih?
  • zzz

    16.01.2024 17:58
    Svi zadovoljni
    Ma vaučeri su super. Pošto u ekonomskom tigru mnogi ne mogu da žive pristojno, onda dobro dođu udeljeni vaučeri od narodnih para.
  • Куп је битан

    16.01.2024 10:18
    Ваучери само подижу цене у туризму.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti